Bikeride Knivsta

Eigenlijk had ik hier nu een super gave blog willen typen over wat ik gisteren weer allemaal beleeft heb, maar daar is het nu een beetje laat voor. Inmiddels staan mijn zaterdagen namelijk bekend om mijn roadtrips die elke week maak. En ik heb ook zo’n gigantische mooie foto’s gemaakt, dat ik ook eerst maar eens moet kijken welke ik allemaal op mijn blog ga plaatsen want zoals gewoonlijk zijn het er weer veel te veel. Dus mijn super coole roadtrip blog kunnen jullie morgen verwachten.
Maar vandaag was het zondag. Moederdag in Zweden en ook vandaag was ik niet thuis. Ik had met Aino afgesproken in Knivsta, een plaats hier 20 tot 30 minuten rijden verder op in Uppsala län. Aino ken ik al sinds 2014, ze is een oudere Zweedse vrouw en een beetje als een moeder voor mij.
Maar vandaag ging ik niet met de auto naar haar toe. Vandaag besloot ik de mtb weer van stal te halen en te gaan fietsen. Ik kan bij ons achterlangs via Lövstaholm, een gehucht met een paar boerderijen en dan kom je al meteen bij weg 255 uit, de weg die je ook met de auto rijd. Maar ik ga natuurlijk niet de hele tijd langs een 80km weg fietsen, dan fiets ik kilometers om. Ik besloot eerder af te slaan en på landet te gaan fietsen, op een gruisweg die slingerde langs boerderijen door het landschap. Het was vanuit Charlottenberg (Sigtuna) de snelste weg naar Knivsta, binnen een uurtje ben je er.
Ik was niet de enige die op visite was bij Aino. Ook Sigrid, haar kleindochter was er met haar ouders en broertje. Meteen toen ze mij zag riep ze mij (ja, ik heet volgens haar nog steeds Marloe) en kreeg ik een aantal hele dikke knuffels van haar. ’s Middags hadden we een heerlijk BBQ en heb ik in de tuin gezeten toen Sigrid in het badje wilde, waarna we later ijs hadden gegeten.
Na het ijs eten ging de rest weer naar huis en hebben Aino en ik na het opruimen van de keuken nog een wandeling gemaakt in Knivsta. Veel hebben we niet gelopen want we kwamen lang het huis van een vriendin van Aino met wie we in 2016 ook oud en nieuw hadden gevierd. Ze was thuis en ze had nog twee andere vriendinnen op visite die wij ook kennen, dus bleven we daar even gezellig zitten om te kletsen. Ik had ze tenslotte ook al 1,5 jaar niet meer gezien.
Daarna was het tijd om maar weer eens aan te fietsen. Ik wilde niet al te laat thuis komen omdat dat gisteren wel was gebeurd en ik mag morgen weer op tijd mijn bed uit. Ik besloot dezelfde weg terug te fietsen omdat ik die inmiddels ken en dat was ook meteen de snelste manier om thuis te komen. De zon stond nog hoog aan de hemel en dat maakte het fietsen erg aangenaam zo in de avonduren…

Een gedachte over “Bikeride Knivsta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s