Boswandeling

De afgelopen week was het hoog zomer in Zweden. Maar gisteren en vandaag was de temperatuur met zo’n 12 graden gekelderd (woensdag tikten wij de 30 graden aan). Vooral gisteren was een fijne dag. De zon moest even bij komen van al het harde werken van afgelopen week en het waaide flink. Ideaal om de ergste warmte uit het huis te verdrijven. ’s Avonds werden we weer getrakteerd op een hele hoop zon en ook vandaag werd weer een zonovergoten dag en de temperatuur gaat vanaf morgen gewoon weer omhoog.
Ideaal dus om er op uit te gaan voor een wandeling hier in het bos achter ons huis. De natuur was ontploft. Door het warme weer van de afgelopen weken is alles in een record tempo uit gelopen. De bomen bloeien en zitten vol bladeren, het gras staat hoog en in de weides en bermen wemelt het van de paardenbloemen en andere soorten bloemen. Ik trok er weer op uit met mijn camera om de nodige flora weer voor de lens te krijgen..
Ook liet de zeearend zich weer van zijn beste kant zien. Ze waren dit keer met z’n tweeën. Ze zweefden door de lucht en pas op het moment dat ik weg wilde gaan bleven ze op een tak hoog in de boom zitten. Ook meneer eland had goed zijn best gedaan door de nodige uitwerpselen in het bos te deponeren en ik kwam zelfs een slang tegen in het gras.
En ik heb ook weer een mooi stukje boomstam gevonden. Naja, eigenlijk had ik hem de vorige keer al gevonden, maar toen kon ik er maar een tegelijk mee nemen. En nu lag het stuk boomstam nog op exact dezelfde plek als waar ik het bij mijn vorige wandeling moest achter laten. Dus besloot ik het alsnog maar mee naar huis te nemen. Weer een tafelblad erbij. Al is mijn vorige stuk boomschijf lekker gaan splijten en heeft nu dus een flinke spleet er in zitten. Maar goed, ik maak er nog wel iets moois van..
In ieder geval wel weer een mooie wandeling gehad hier in het bos. Morgen is het zaterdag en dat betekend dus dat ik weer een paar vrije dagen heb. Maandag niet, 2e Pinksterdag is in Zweden afgeschaft als vrije dag en in ruil daarvoor is 6 juni, de nationale dag van Zweden een officiële vrije dag geworden. Maar twee dagen vrij is ook al erg lekker. Kan ik in ieder geval weer een dagje gaan roadtrippen..

2 gedachtes over “Boswandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s