Roadtrip

Zo, na een paar drukke dagen eindelijk de tijd gevonden om mijn laptop maar weer eens op te starten. Eigenlijk wilde ik dat vanmorgen al doen, maar toen was er morgonsamlingen van Kerstin’s klas op school. Dan mag je als ouder (of in mijn geval als au-pair) komen kijken en dan gaan de kinderen presentaties houden op een groot scherm van alles wat ze de afgelopen tijd geleerd hebben op school. Zo gingen er veel presentaties over boerderijdieren en dinosaurussen omdat ze daar op school over geleerd hadden. En op het einde gingen ze een liedje zingen dat ze in gestudeerd hadden samen met muziekinstrumenten. Heel leuk om te zien. Kerstin vond het ook erg leuk dat ik kwam kijken want toen ze mij zag zitten begon ze meteen enthousiast te zwaaien. En ja, ik had het haar tenslotte beloofd. Dus dat werd een fietstochtje Sigtuna in de stralende zon.

Maar nu heb ik het rustig.. Dus ga ik mijn drukke weekendplanning er maar eens uit bloggen.. Want ik heb echt alleen maar super leuke dingen gedaan. En het was ook nog eens kei mooi weer. Daarom had ik voor zaterdag een roadtrip op de planning staan. Naar Roslagen, de kuststreek hier in Uppland.
Maar niet voordat ik in Alunda was gestopt voor een gårdsloppis. Een tip van Joep die dat op Facebook voorbij had zien komen en vond dat dat echt iets voor mij was. Gewoon, zomaar in de schuur bij een boerderij. Dan staat er een bordje langs de weg dat er loppis is en dan kan je gewoon het erf op rijden en rond snuffelen bij die mensen in de schuur. Loppis is namelijk gewoon een soort van vlooienmarkt. Ze worden georganiseerd bij mensen zelf thuis of door verenigingen op openbare terreinen. Dus als je van je spullen af moet, organiseer je gewoon een loppis.

Daarna via Gimo (tussenstop bij de kerk en de houten klokkentoren) mijn roadtrip vervolgt via östhammar naar eindbestemming Öregrund aan de Oostzee. Öregrund schijnt vorig jaar het decor te zijn geweest van het tv programma Kroongetuige dat werd uitgezonden op RTL4. Maar goed, dat was niet de reden waarom ik er heen wilde. Ik wilde er heen omdat het er leuk uit zag, althans wat ik op foto’s had gezien en in mijn reisgids. En je kon er mooi wandelen, dus dat was meteen al een pluspunt.
Öregrund heeft alleen geen zandstranden zoals wij de Nederlandse kust kennen, hier bestond zo’n beetje de hele kustlijn uit grote rotsen.
En dus heb ik op een van die rotsen aan het water lekker gepicknickt. Ik had een lunchpakketje van thuis mee genomen met boterhammen, fruit en een gekookt eitje en het was heerlijk aan zee. Het voelde aan als een zomerse dag.
Daarna nog langs de kust gewandeld het bos in. Daar was het ook wel erg mooi, maar ik besloot toch om het pad weer terug te lopen omdat het al eind de middag was en ik ook nog wel iets meer wilde zien van Öregrund dan alleen maar het bos en een hoop stenen.
Öregrund heeft namelijk ook een gezellige haven (waarschijnlijk heel druk in de zomer) met diverse terrasjes en restaurantjes. En omdat ik ook nog moest eten besloot ik eens voor echt kustvoer te gaan: fish & chips. Voor amper €12 kreeg ik een vol bord frietjes, salade, een sausje en een goed gepaneerd stukje vis. Zoveel zelfs dat ik het niet eens allemaal op kreeg, hoe wel het heerlijk was.
Ondertussen begon ook de zon sterker te schijnen omdat deze nu steeds lager kwam te staan. Na het eten ben ik dan ook weer terug gelopen na het hoogste punt op de rotsen en had vanaf daar een schitterend uitzicht hoog boven de zee op de ondergaande zon. Ik heb daar zeker wel zo’n 40 minuten gezeten. Alleen maar gezeten en genoten.
Daarna was het al flink aan het schemeren toen ik weer op huis aan hing. Ik had nog een route van zo’n 2 uur voor de boeg. Onderweg moest ik ook nog remmen voor een vos die met een dikke kip in zijn bek de weg overstak. Het is dat ik zo snel geen camera bij de hand had, anders had ik er zeker wel een foto van proberen te maken.
Maar ondanks dat ik ’s avonds laat in het donker pas weer thuis kwam had ik een super leuke dag achter de rug. De volgende bestemming waar ik nog een keer heen wil is Norrtälje, ook een plaats in de Roslagen regio. En ook op een goed te rijden afstand vanaf Sigtuna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s