Kungsträdgården

Zoals jullie in mijn vorige weblog hebben kunnen lezen was ik dus gisteren een dagje in Stockholm. Dat ik daar de Koninklijke familie zou tegen komen was een leuke bijkomstigheid, want eigenlijk ging ik maar voor een ding naar Stockholm: de kersenbloesem in Kungsträdgården. Dat is voor Stockholm een van de hoogtepunten van het jaar, er komt immers een massa volk op af.
Al viel het met de buslading Japanners die ik eerder in Gamla Stan zag lopen nog wel mee. Het waren volgens mij voornamelijk de locals die hier rond liepen. En ik dan.. Hoewel ik mijn rugzak op me rug heb, loop ik niet echt meer als een toerist door Stockholm. Het enige wat ik er nog kan doen is een aantal museums bezoeken, voor de rest heb ik er alles wel zo’n beetje gezien. En Södermalm een beetje verder ontdekken.. Dat dan ook nog.
Maar gisteren ging ik met een doel. Kungsträdgården. En dat doel is ruimschoots gehaald. Hoewel het er zwart zag van de mensen heb ik toch nog een collectie mooie plaatjes kunnen schieten, zoveel dat het een eigen blog verdiend.
Al ben ik nu wel weer blij dat ik weer lekker “på landet” zit. Stockholm is een schitterende stad en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken, maar ik zou er niet kunnen wonen. Dat geraas van de metro wat je hoort (vooral rond Slussen), het vele verkeer, de drukte.. Nee, laat mij maar iets verder van Stockholm City af wonen.. Een stukje rustiger, maar toch nog dicht bij..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s