Weekend

Zo, na vier dagen maar eens een tijd gevonden om een update te plaatsen. Naja, misschien was er wel tijd, maar had ik gewoon niks om over te schrijven. De afgelopen dagen waren nou niet echt spectaculair te noemen.
Gewoon, de dagelijkse gang van zaken. Kinderen naar school, huishoudelijke taakjes, avondeten regelen, je kent het wel.. In de avonduren nog wel even de tijd gevonden om de documentaire van Avicii te kijken. Hoewel het voor mij niet allemaal nieuw was wat ik zag (veel wist ik al), vond ik het wel heftig om te zien. Zeker als je een dag later in de krant leest dat hij vrijwillig uit het leven is gestapt, om het maar even netjes te verwoorden. Heftig..
En nu is het dan weekend. Mijn 1e niet vrije weekend. Joep en Sabrina zijn een weekendje weg om Joep zijn verjaardag te vieren die een niet nader te noemen leeftijd bereikt. En ik draag de zorg voor het huishouden en de beestenboel.. Vier meiden, 3 honden, 4 konijnen, 4 kippen, 1 haan, 3 schapen, 1 ram, 4 lammetjes en nu dus ook 18 kuikentjes..
Gisterochtend zijn ze vertrokken en had ik mezelf op een ochtendje IKEA getrakteerd, de dichtstbijzijnde zit hier in Uppsala. ’s Avonds hebben we worstjes gegeten, heb ik het uitlaatrondje weer gehad met de honden en had ik een meidenavondje met Kerstin en Bente. Ze mochten opblijven om samen met mij Let’s Dance te kijken op tv4. Ik had fruitsalade voor ons gemaakt en we lagen met z’n allen onder een dekentje op de bank. Echt quality time.
Vandaag begon de dag met een ochtendwandelingetje met de honden. Charlie ging alleen mee samen met Kerstin en Bente en die werd super wild toen we een labrador passeerden op nog geen 10 meter van huis. Dat die hond sterk kan zijn is me wel eens verteld, maar nu heb ik het zelf mogen ervaren. Gisteravond Charlie en Raban samen was ook geen goed plan, hoewel het daarvoor altijd goed ging. Maar ja, Charlie heeft inmiddels op de operatietafel gelegen en een hoop van zijn mannelijkheid verloren, dus misschien had het daar wel mee te maken. Hoe dan ook, Karhu gaat vanavond met Raban mee.
Ook hebben we de kuikentjes verhuist. Na een week in de keuken begonnen ze toch wel wat te ruiken (zwak uitgedrukt) en met Charlie was niks te beginnen omdat hij het liefst dag en nacht met zijn grote snufferd boven die bak hing. Het piept en het beweegt en dat is natuurlijk reuze interessant. Ik dacht dat na een week de nieuwigheid er misschien wel af zou zijn, maar dat viel toch nog tegen. Ze staan nu in een schone bak in de garage en voor onze leefomstandigheden hier in huis is dat misschien maar beter ook. Misschien dat Charlie nu ook wat socialer wordt nou er geen kuikentjes meer in huis zijn?
Daarna ook nog samen de schapen en de kippen verzorgd en vanmiddag onze luiheid eruit gesprongen op de trampoline. Nu is het achterbuurmeisje spelen hier en kwam er net een moeder met een ander buurmeisje vragen of zij ook hier mocht spelen. Kerstin en Bente hingen verveeld in de stoel buiten, maar volgens mij gaan ze nou naar de kuikentjes kijken en verstoppertje spelen.
Vanavond gaan we lekker pannenkoeken eten en dan is het weekend alweer half om. Maandag hebben ze ook nog een vrije dag, dan is het Valborgsmässoafton (walpurgisnacht) in Zweden en dinsdag is ook een vrije dag want dan is het Första Maj. Maar dan heb ik een dagje voor mezelf en ga ik lekker naar Stockholm toe. Er schijnt dan ook een parade te zijn daar..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s