Weekend deel 2.

Vandaag was een saaie dag. Althans, volgens Kerstin. En als ik naar buiten keek dan kon ik haar daar best wel eens gelijk in geven. Het was zwaar bewolkt en het zag er naar uit alsof het elk moment kon gaan regen. Wat het natuurlijk niet deed, maar toch.. Echt leuk weer om buiten te spelen was het niet. En alle binnen activiteiten waren saai.. Oftewel, er was niks leuk om te doen..
En daarom had ik het briljante plan gevat om met die jongste 2 koekjes te gaan bakken. Vooral Bente was enthousiast en Kerstin begon het later ook leuk te vinden.
Ze mochten helpen met alles afwegen (ik zei precies op welk getalletje de digitale weegschaal moest komen te staan), de boter in blokjes snijden en alles in de grote mengkom doen. Daarna had ik het eitje er door gedaan en het tot een deegbal gemengd, die daarna nog een uurtje moest rusten in de koelkast.
De koekjes uitsteken mochten ze zelf doen, ik deed elke keer het deeg voor ze uitrollen zodat ze de rest zelf konden doen. Het was net lopende bandwerk. Twee volle bakblikken vol koekjes zijn de oven in gegaan.
Daarna toen ze afgekoeld waren begon natuurlijk het leukste werk. De koekjes moesten namelijk ook nog versierd worden. Ik had glazuur voor ze gemaakt, gewoon wit en met een kleurtje er in. En we hadden van die potjes met kraaltjes, snippers, hagelslag en disco dip om mee te versieren.
De rest van de middag hebben we dus mooi besteed aan het versieren van koekjes, alleen bij de laatste paar hadden ze geen zin mee en toen hebben we alles maar opgeruimd. We hebben nu een trommel vol zelfgebakken versierde koekjes.. En zo’n beetje de hele middag hadden we een leuke bezigheid om gezellig met elkaar te doen.. Zo hebben we deze zondag ook weer volbracht..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s