Plantjes kweken..

Heerlijk dat wonen “på landet” zoals de Zweden dat zeggen. Net (14.00) mijn lunch op nadat ik zo’n beetje de hele ochtend buiten ben geweest. Na de koude, druilerige dag van gisteren schijnt vandaag het zonnetje en is de lucht weer blauw in plaats van grijs.
Alleen de temperatuur is er nog niet naar. Vannacht had het weer gevroren en de wind maakt het dat het nog steeds niet aangenaam is om buiten te kunnen zitten. Het is ronduit frisjes te noemen. Waar het wel aangenaam was, was op de veranda bij de voordeur omdat daar de zon op stond te schijnen.
Nadat ik thuis was gekomen van Sigtuna, waar ik een wandeling langs het ijs had gemaakt (ja, bijna het hele meer is nog dicht gevroren), heb ik de schapen gevoerd, water gegeven en lammetjes geaaid.
Daarna was het tijd om mijn kweekbak te vullen. Afgelopen zaterdag had ik een zak grond gehaald en vandaag was het dan eindelijk goed weer om aan de slag gegaan. Met mijn verjaardag had ik een zakje slazaadjes gekregen en vorige week had ik bij de Öob een paprikakweeksetje gekocht en bij Biltema een kweekbak voor op de vensterbank. Ook hebben we pompoenzaadjes. Deze wilde Joep hebben, maar ik mag (lees: moet, haha) ze kweken.
En vandaag is dan alles in de grond gegaan. Mijn kweekbak staat hier beneden, op de vensterbank waar de hele middag en avond de zon schijnt. Het is hier bovendien warmer dan bij mij boven en ik zit ook veel vaker hier beneden dan op mijn kamer. Kan ik mooi de hele dag mijn bak in de gaten houden om te kijken wanneer de eerste zaadjes beginnen te kiemen. Volgens het zakje gebeurd dat na ongeveer een week, dus ik moet nog even geduld hebben..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s