1e Paasdag

Zo, na twee drukke dagen weer eens tijd om er een blog uit te persen. Pasen 2018 zit er al weer bijna op. Al had ik vandaag niet echt een paasgevoel meer, gisteren daarentegen des te meer. Eerste paasdag was ook de dag dat Sabrina met de kinderen naar Nederland vertrok, maar niet nadat we met z’n allen een paasontbijt hadden en er eerst voor de jongste twee paaseieren verstopt waren in de tuin rondom het huis. Dat werd dus paaseieren zoeken in de sneeuw want het is nu 2 april, de sneeuw is nog steeds niet overal weg en het vriest nog steeds ’s nachts.
’s Middags was ik uitgenodigd bij Aino in Knivsta voor een paasmaaltijd met 8 personen. Haar twee zonen waren aanwezig en nog wat andere familie en rond 13.00 werd iedereen verwacht. Daar was de tafel feestelijk gedekt en stonden er diverse gerechten op het menu, o.a. met veel vis. Haringsalade, een zelfgemaakte zalmtaart die gedecoreerd was met een soort kaviaar en citroenschijfjes, gevulde eitjes met garnalen en ook dat kaviaarachtige spul, salade, brood, worstjes en gekookte aardappels. Het smaakte goed en het was ook erg gezellig onder het eten.
Na het eten hadden we nog gezellig koffie gedronken in de woonkamer met zelfgebakken chocoladetaart met slagroom en havermout-chocoladekoekjes en werd er nog voor mij gezongen omdat ik afgelopen woensdag jarig was geweest.
Toen de rest van de familie allemaal gegaan was bleven alleen Aino, Christian (Aino’s zoon uit Malmö) en ik over.
Nadat we wat tv hadden gekeken kregen we ’s avonds nog een beetje honger. Christian besloot te koken en maakte van de restjes worst, aardappels en een uitje een heerlijke pytt i panna, dat we hebben gegeten met een gebakken eitje erbij. Daarna hebben we met z’n 3en nog een film gekeken, All Inclusive. Die was wel grappig en hoewel hij helemaal Zweeds was kon ik hem goed volgen. Ging over een moeder die met haar twee dochters (een losbol en een heel degelijk type) haar 60e verjaardag in Kroatië ging vieren in zo’n resort. En om haar moeder een leuke avond te bezorgen koopt de losbollige dochter de barman om, om een keer met moeders te flirten, maar dan blijkt er toch meer achter te zitten en daar probeert zij dan weer een stokje voor te steken omdat dat niet helemaal het plan was..
Rond 23.10 was ik weer thuis nadat ik van Aino nog een narcissenplant had gekregen omdat ik jarig was geweest. Het was in ieder geval een gezellige 1e paasdag geweest. Ook 2e Paasdag verliep leuk, maar daar schrijf ik morgen over. Het is nu bijna 22.30 en ik snak er naar om in mijn bedje te gaan liggwn..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s