Dinsdag, bakdag..

28 maart 1986, lang geleden alweer. Voor mij een bijzondere datum en ik had nooit gedacht dat ik 32 jaar later op deze dag mijn verjaardag in Zweden zou vieren. En toch is het morgen zover. Mijn 1e echte Zweedse verjaardag. Nou heb ik 5 jaar geleden ook al eens een verjaardag gevierd in Zweden toen ik op vakantie was in Stockholm, maar nu is het echt. Nu woon ik hier en moet ik er aan wennen dat er geen visite is op mijn verjaardag, geen cadeautjes (die van mijn ouders heb ik trouwens al gehad voor vertrek) en dat er bovenal nog helemaal geen verjaardagsgevoel is..
Normaal ben ik al weken aan het bedenken welke taart en cake ik wil gaan bakken, hang ik ’s avonds alvast de slingers op en is er een verlanglijstje van dingen die ik erg graag wil hebben of goed kan gebruiken. Maar nu, nu is alles anders. Nu is er helemaal geen gevoel van jarig worden.. Misschien ook wel omdat morgen gewoon weer om 6.30 de wekker gaat, ik om 6.50 bij de meisjes de haren sta te vlechten, rond half 8 mijn autoruiten mag gaan krabben bij min zoveel om vervolgens iedereen weer op tijd bij de scholen af te zetten..
Maar om me toch een beetje jarig te voelen heb ik vandaag appelpaj gebakken zodat we morgen een speciale fika kunnen houden, heb ik laatst in Sigtuna wat verjaardagscadeautjes gekocht voor mezelf zodat ik toch nog iets heb om uit te pakken en vraagt Sabrina al de hele week of ik al weet wat ik op mijn verjaardag wil eten.. Misschien helpt het.. En anders is er volgend jaar gewoon weer een nieuwe kans..

2 gedachtes over “Dinsdag, bakdag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s