Update

Hej allemaal,

Hier weer even een update van mij vanuit Zweden, na een paar dagen niks meer geschreven te hebben. Ik had ook niet veel te melden de afgelopen dagen, vandaar dat ik nu maar even alles samenvat over hoe de afgelopen dagen geweest zijn in Zweden.
Ik heb het nog steeds naar mijn zin hier. Sterker nog, ik ga het steeds leuker vinden. Na 3 weken zit ik helemaal in mijn ritme, weet ik precies wat ik allemaal kan doen overdag of wat ik ’s avonds kan koken voor het avondeten, al ben ik soms nog wel eens inspiratieloos. Maar goed, ik moet dan ook elke avond voor 7 personen een maaltijd op tafel zetten. Gelukkig gaat me dat tot nu toe goed af.
Afgelopen donderdag was het weer een gewone dag. Wat wil zeggen dat iedereen het huis weer had verlaten en ik het rijk voor me alleen had voor mijn huishoudelijke taken. Ook was de wasmachine vrij en heb ik mijn eigen was gedaan. Dat is makkelijker omdat zo niet alles door elkaar komt met de rest van de familie (2 volwassenen en 4 kinderen).
Voor het avondeten stonden pannenkoeken en soep op de planning en er was mij weer gevraagd om de broccolisoep te maken die ik eerder gemaakt had. Die viel toen erg in de smaak en het is makkelijk te maken.
Maar zoals vaker gebeurd in grote gezinnen, zolang alles volgens planning gaat is er niks aan de hand. Maar die dag kwam er om 16.00 geen Bente uit school (Kerstin was bij een vriendinnetje) en dus werd de gezinsapp weer actief. Bleek dat ze bij fritids op school film zat te kijken en daardoor de bus gemist had. Dus tijdens het soep maken kon ik ook nog even een ritje Sigtuna doen om ook de jongste telg uit de familie weer thuis af te leveren. Maar ja, ook dat hoort erbij.
Gisteren bestond uit een dagje kokkerellen. Ik had wat boodschappen gedaan bij de ICA toen ik de kinderen naar school bracht en mijn dagelijkse krantje had opgehaald. Ik had zin in tomatensoep en wilde al een paar dagen een quiche eten. En dus heb ik me overdag kunnen uitleven in de keuken. Ik had verse tomatensoep gemaakt en een quiche met prei, ui, bacon en kaas er in.
’s Middags had ik de jongste 2 opgehaald van school en zijn we samen naar de bibliotheek gegaan om nieuwe boeken uit te zoeken. Vooral Kerstin vindt lezen erg leuk en Bente wilde alleen maar een boekje over hamsters.
’s Avonds lekker met z’n allen gegeten en op de bank gelegen met mijn eigen biebboeken, mijn weekend is toen van start gegaan.
En vandaag hoefde ik niks te doen. Ik was weer vroeg wakker voor een dag waarop ik gewoon had mogen uitslapen. Vanmorgen in alle rust nog wat Zweeds geleerd en toen iedereen thuis kwam geluncht met de tomatensoep die over was van gisteren en 2 boterhammen met pindakaas.
Later vandaag zijn Sabrina en ik met de 2 oudste naar het winkelcentrum in Upplands Väsby geweest. Ze zouden ook naar Plantagen gaan, een tuincentrum in Märsta en dus vond ik het wel leuk om mee te gaan. In Nederland had ik namelijk al lang een begin gemaakt met mijn moestuintje, maar hier is dat niet zo eenvoudig.
Maar misschien kan ik een keer een slaplantje kweken op de vensterbank of zo..
De rest van de dag niet veel meer gedaan. Ik hang nu op de bank met mijn laptop en als mijn blog online staat ga ik weer een van mijn biebboeken lezen. Heerlijk een avondje lui doen, het is er tenslotte weekend voor.

2 gedachtes over “Update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s