Sleeën

Vandaag stond er buitenlucht op het programma. De jongste twee waren een dagje thuis want er was planneringsdag op school. Wat dus inhoud dat alle leraren moeten vergaderen en er dus geen les gegeven kon worden. Een studiedag dus, zoals wij dat in Nederland kennen. En alle kinderen vrij.
De zon stond hoog aan de hemel en er was een strak blauwe lucht. Zonde dus om de hele dag binnen te blijven zitten. En daarom besloot ik met Kerstin en Bente wat leuks te gaan doen. We konden ook wel in de tuin spelen hier, maar het is natuurlijk veel leuker als je ergens heen kan gaan. En nu kan het nog. Van de week wordt het weer warmer, ze voorspellen +6 en veel bewolking en dan gaat het hard met het smelten van de sneeuw.
En dus besloot ik ze mee te nemen naar Uppsala. Bij Sunnerstaåsens frliuftområde kan je namelijk prachtig sleeën van hele hoge hellingen. En daar hadden ze wel zin in. De zon deed goed zijn best vandaag (ben zelfs een beetje op mijn wangen en neus verbrand) en er was geen wolkje aan de lucht.
De sleeën gingen in de auto, de skibroeken aan, helmen mee.. En ook genoeg proviand zodat we een winterse voorjaarspicknick konden houden. Broodjes, rijstwafels, fruit en zelfs een thermosfles met warme chocomel.
Boven op de helling waaide een gure wind, maar eenmaal beneden in het zonnetje was het prima uit te houden. Ik had me in het zonnetje geïnstalleerd en genoot van de kinderen die samen zoveel plezier hadden. Zelf heb ik niet gesleed. Gewoon heerlijk een dagje niks doen en kijken hoe leuk de kinderen het hadden..
’s Middags zijn we bij een van de picknick plekken neer gestreken en hebben we heerlijk met z’n drietjes gepicknickt met al het eten dat ik van thuis had mee genomen. Daarna wilden ze snel weer opnieuw de hellingen af, ze hadden tenslotte weer nieuwe energie. Ik vond alles prima. Zo lang zij het leuk hebben vermaak ik mij ook wel.
Later op de dag werd het steeds wat kouder, dit omdat de zon meer en meer achter de bomen begon te zakken. We hebben toen nog een fika gehouden met water en fruit waarna ze nog een paar keer de helling af zijn geweest. Maar toen ze aangaven geen zin meer te hebben zijn we na uren sleeën weer naar huis gegaan.
Met natte skibroeken en wanten nam ik ze weer mee naar de auto, waar we eerst alle natte kleren uit gedaan hebben en ze daarna onder mijn fleecedeken op de achterbank konden zitten. Eenmaal thuis hebben we de dag afgesloten met een lekkere warme douche en een grote pan spaghetti..
En morgen? Morgen gaan we maar weer wat huishoudelijke taken doen.. Quality time met de kinderen had vandaag even iets meer prioriteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s