Pilsbo rundan

Het is alweer twee weken geleden dat ik ben vertrokken. Het lijkt veel langer. Ik heb in die tijd al zoveel gezien, gedaan en mee gemaakt dat het voelt alsof ik al maanden weg ben. Maar het zijn echt nog maar twee weken.. En dus was vandaag ook mijn 2e vrije weekend begonnen. Het weekend waarin ik zelf mag bepalen wat ik ga doen want ik ben dan vrij van al mijn taken die ik hier doordeweeks allemaal doe.
Toen ik vanmorgen de gordijnen open deed stond de zon hoog aan de hemel en werd ik getrakteerd op een strak blauwe lucht. Het beloofde een frisse dag te worden, maar het was het perfecte plaatje om er op uit te trekken. Voor de zoveelste keer deze week. Vandaag stond Pilsbo op de planning, een wandelgebied ten noorden van Sigtuna.
Het was er stil, doodstil.. Het enige geluid dat je hoorde was het kraken van de sneeuw onder mijn snowboots en het gefluit van diverse vogeltjes. Voor de rest was er alleen maar stilte.. Dat is de Zweedse natuur.. Waar stilte nog echt stil kan zijn.
Ik volgende de rode route en die ging zigzaggend door het bos en later ook een stukje naar beneden. De zon deed ondertussen hard zijn best om tussen de bomen door te schijnen. Bijna aan het einde van de route lag een open stuk. Er was een grillhut met uitzicht op het meer, maar waar nu nog een pak sneeuw op het diep gevroren ijs ligt. Een mooi moment voor een fika.
Ik had fruit mee genomen en koekjes en ook mijn fles met water. De zon brandde op mijn gezicht en ik genoot volop. Het ultieme genieten.. Dit is mijn Zweden..

5 gedachtes over “Pilsbo rundan

 1. En de filmpjes zijn ook eeg leuk om te zien. Krijg je een goede indruk van de omgeving. En dan die zonnestralen, heerlijk om even tijdens de picknick in weg te doezelen!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Jaaa, ik liep daar en dacht ineens van “hej, ik ga een stukje filmen”. Dan kunnen jullie en met name mijn mama die zo ontzettend van wandelen houd, een stukje met mij mee lopen.. Ik kan wel heel veel foto’s plaatsen, maar zelf ervaren met geluid erbij is natuurlijk veel leuker..

   Like

  • Haha, dankje.. Ik hoef niet te werken in het weekend en als het dan zulk mooi weer is kan ik onmogelijk de hele dag binnen blijven zitten.. Dan moet ik er gewoon op uit voor ik er spijt van krijg.. Maar er zijn nog genoeg natuurreservaten hier in de omgeving die ik nog niet gezien heb en ook in Upplands Län. 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s