weg gelopen honden en een overleden hamster

Wat een dag.. Sabrina is even twee dagen niet thuis en er gebeurd meteen weer van alles. Al vanaf dat de pianoleraar om 16.30 kwam en ik Marieke op dat moment ophaalde bij de bushalte zijn 2 van de 3 honden weg gelopen van huis. De hele dag (buiten in de ren) waren ze al onrustig en toen ze naar binnen mochten toen Annick thuis kwam waren ze zo hyperactief als het maar zijn kan.. Waarschijnlijk heeft er buiten een loopse hond rond gelopen.. Maar toen de pianoleraar naar binnen ging zijn ze de tuin in geschoten en tot nu toe nog niet terug gekomen. Normaal komen ze na een tijdje vanzelf weer terug, maar vandaag niet.. Joep heeft al een paar keer naar ze uit gekeken, maar tot op heden geen Charlie en Karuh.
En de rest van de avond heb ik me maar om de meisjes ontfermt. Kerstin en Bente gingen zelf douchen, maar willen voor het slapen gaan altijd nog even voor gelezen worden en lekker ondergestopt.. Dus die taak had ik maar op me genomen, aangezien Sabrina nu niet thuis is.
En toen ik weer naar boven ging om zelf te douchen trof ik een verdrietige Marieke aan, knielend voor de hamsterkooi in haar kamer. Dat douchen van mij kon dus nog wel even wachten. Ik mag dan wel geen hamsterfluisteraar zijn, ik zag duidelijk dat het niet goed ging met het beestje. En dus zaten we samen op de grond voor de kooi en probeerde ze er via internet achter te komen wat er met haar geliefde diertje aan de hand kon zijn, maar geen van de symptomen kwamen over een. En dus kon ik niks anders doen dan er voor haar te zijn en zeggen dat het beestje misschien wel erg oud is (voor een hamster was ie dat ook) en dat hij misschien van ouderdom wel rustig zou inslapen.
En helaas moet ik meedelen dat hij dat inderdaad ook heeft gedaan.. De dwerghamster is gaan hemelen en toen ik even weer bij haar ging kijken zat ze verdrietig in haar bed. Want ja, ook 14-jarigen kunnen verdriet hebben om zo’n klein beestje. Nou wil ze hem morgen bij haar andere hamster in de tuin begraven en ik heb beloofd haar te helpen.. Dus ik denk dat we eerst maar met kokend water aan de slag moeten om de grond te ontdooien.. Maar goed, beloofd is beloofd en ik kan haar ook niet aan haar lot over laten.. Dus morgen heb ik een dwerghamster begrafenis..

Een gedachte over “weg gelopen honden en een overleden hamster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s