Sigtuna

Vandaag is het zaterdag. Normaal werkte ik altijd alle zaterdagen. Al vanaf dat ik studeerde en op zaterdag de post rond bracht en later bij de Karwei in de bouwmarkt. Ik weet gewoon niet beter dan dat ik op zaterdag nooit thuis was. Maar nu is het weekend en woon ik in Zweden. En hier hoef ik niet meer te werken op zaterdag. De hele week draag in de zorg voor de kinderen, een deel van het huishouden en het avondeten, maar in het weekend ben ik vrij.
En dat betekende dat ik vandaag tijd voor mezelf had. Tijd om te doen waar ik zelf zin in had, ik was immers vrij vandaag. Al voelde het wel onwennig om niets te hoeven doen. Als de vaatwasser vol stond was ik geneigd om die leeg te ruimen, maar nee.. Ik moest maar iets leuks gaan doen vandaag.
En daarom besloot ik lekker een middag te gaan struinen in Sigtuna. Het centrum van Sigtuna kent namelijk smalle straatjes met allemaal houten huizen en winkeltjes in verschillende kleuren. En nu met die vele sneeuw die gevallen is leek het wel een sprookje. Ook het meer is helemaal dicht gevroren en voorzien van een dik pak sneeuw, dus ook daar kon gewoon op gewandeld worden. Er waren ook genoeg mensen aan het schaatsen daar en ook een aantal jongens die aan het ijshockeyen waren. En overal waar je keek was sneeuw. Zelfs de bomen waren bezaaid met een laagje sneeuw. Zoveel sneeuw was er in de afgelopen jaren nog niet gevallen rond deze tijd van het jaar.
Nadat ik over het ijs gewandeld had en door de jachthaven ben ik door alle smalle straatjes naar de winkelstraat gelopen. Daar heb ik bij de boekhandel een mooi leesboek (Zweedstalig) gekocht, maar ik heb het laten inpakken als cadeautje voor mijn verjaardag over 2,5 week. Dus nu ligt het zo lang in mijn kledingkast.
Nadat ik zo’n beetje alle winkeltjes had gezien heb ik mezelf getrakteerd op een warme chocomel en een semla, een soort van broodje gevuld met amandelspijs en slagroom dat specifiek rond deze tijd van het jaar gegeten wordt.
En nu lig ik languit op de bank voor de tv. Net samen met de twee jongste meiden naar de finale van Melodifestivalen gekeken en soms is het gewoon hilarisch als je ziet hoe ze voor de tv alle dansjes staan na te doen. Maar goed, zij hebben een leuke avond en mochten opblijven en ook ik heb het hier prima naar mijn zin. Wat een relaxte dag was het vandaag..

4 gedachtes over “Sigtuna

 1. Fijn zo je eerste vrije zaterdag in een werkweek door te brengen.
  Je hebt er zo naar verlangd in zweden te wonen en te werken.
  En nu is het gewoon zover!
  Trevlig helg Marloes! X

  Geliked door 1 persoon

  • Jemig, op de een of ander manier was jouw reactie bij de spam terecht gekomen. Die heb ik er dus maar even heel snel tussen uit gefilterd. Het was inderdaad super mooi in Sigtuna, ook omdat de temperatuur om en nabij het vriespunt lag en het vrijdag op zaterdagnacht nog even lekker door had staan sneeuwen. Ben blij dat ik gegaan ben want vandaag hebben we dus een echte dooidag. Je kan merken dat de sneeuw waterig wordt. Maar goed dat mag de pret niet drukken, geniet nog volop hier!

   Like

  • Ja hè.. Het is echt super mooi hier. Zitten nog lekker midden in de winter. ’s Avonds heb ik genoeg vrije tijd (meestal 19.15 klaar met mijn werk) en als ik dan leuke dingen heb mee gemaakt heb ik tijd genoeg om er over te schrijven 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s