Heel Zweden bakt

Zo, vanmorgen voor dag en dauw met een auto vol kinderen naar Sigtuna gereden om iedereen op tijd bij school af te zetten. Kerstin voelde zich weer goed genoeg en toen ik thuis kwam om 8.10 was het huis leeg. Alle kinderen naar school en iedereen werken, ik had het huis voor me alleen.
Na wat nieuws gecheckt te hebben op internet bedacht ik wat ik vandaag allemaal zou kunnen gaan doen. Ik had zo natuurlijk mijn huishoudelijke taken, maar ook nog wat vrije tijd tussendoor voor de eerste weer terug zou zijn uit school. Ik besloot om maar eens op de Qmusic top 500 van de 90’s aan te zetten. Er was tenslotte toch niemand thuis.
En ik had zin om iets lekkers te bakken. Daar was het echt weer voor want de sneeuw kwam in dikke vlokken naar beneden vandaag. En aangezien ik mijn Nederlandse kookboek mee had genomen naar Zweden wilde ik daar iets uit gaan maken. Het werd kruidkoek, een simpel recept waarvan alle ingrediënten in huis waren. En hij smaakt heerlijk.
Daarna kwamen een voor een alle kinderen thuis en besloot ik om voor het avondeten tortilla’s te maken. Samen met Marieke want ze hielp mee met koken, ook al was het meeste al gedaan. Na het eten stond het traditionele keuken opruimen weer op de planning en om 19.15 had ook ik een vrije avond. Op donderdag..
Normaal zou ik tot 21.00 gewerkt hebben bij Karwei op de koopavond, maar ja.. Daar werk ik nu niet meer. En dus heb ik even lang uit op bed gelegen om te appen met iedereen en na een heerlijke douche ben ik weer lekker bij de houtkachel op de bank gaan liggen. En die houtkachel verveeld nooit!

2 gedachtes over “Heel Zweden bakt

  1. Ja, de kruidkoek is goed gekeurd. Vandaag geen muziekje er bij, we hebben een zieke in huis en die ligt nu lekker te slapen.. Nu even krantje lezen (haal ’s morgens de Metro op) en dan aan de slag 😊

    Like

  2. Heerlijk zo’n moment voor jezelf, met muziekje en dan lekker kokkerellen.
    Leuk, de serie foto’s van je goed gelukte kruidkoek. Vonden ze het lekker? In ieder geval een leuke thuiskomst voor de kinderen, zo’ n lekkere baklucht, hihi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s