One direction

Het is definitief, ik ben vertrokken. Na een paar hectische dagen ben ik vanmorgen vroeg met een overvolle auto weg gereden richting noord Duitsland. Vannacht slaap ik op de Stena Germanica, een enorme ferry van de Stena Line rederij en op het moment van schrijven zit ik hier in de cafetaria (eten á la IKEA en stuk goedkoper dan hier om de hoek in het á la carte restaurant) met een bord avondeten en mijn laptop om weer een blog de wereld in te sturen. Het is trouwens een van de weinige plekken waar de internet@sea wifi werkt, in mijn hut heeft zelfs het gewone netwerk geen bereik. Naja, gewone netwerk? Zodra we op open zee zitten springt je telefoon over op het maritieme netwerk en aangezien er op zo’n ferry geen EU roaming is waag ik het niet om aan mijn data te komen.. Dus maar even een locatie gezocht met stopcontact en wifi. Maar goed, dat even ter zijde.
Laat ik eens bij het begin beginnen.. Gisteren nog een drukke dag gehad. Laatste dingen inpakken, auto volladen, je kent het wel.. En dan eeuwig twijfelen over welke kleding er mee moet.. Het is er nu namelijk hartje winter, maar het wordt ook nog een keer zomer.. Dilemma’s, dilemma’s.. Volgens mij heb ik veel te veel bij me, maar goed, wat je hebt hoef je niet te kopen.
Daarna kwam het afscheid nemen. Mijn zus kwam nog op visite en ik loodste vannacht T.C. weer mee naar boven die zich vervolgens heerlijk naast me op het dekbed nestelde voor wat quality time. God wat zal ik dat beestje missen zeg. Maar zoals ze altijd zeggen, gelukkig hebben we de foto’s nog. En na wat dikke knuffels van mister poekie himself kwam dan eindelijk het afscheid nemen van mijn ouders. Geen uitgebreide jankpartijen, maar misschien komt het besef over een tijdje wel dat ik ook echt niet meer terug ga komen en het geen korte vakantie is. De tijd zal het leren.
Om vast in de stemming te komen kon ik vanmorgen ook mijn auto uit de sneeuw vissen. Vannacht was blijkbaar heel Groesbeek in winter wonderland veranderd, terwijl het in Duitsland amper gesneeuwd had. Hoe noordelijker ik kwam, hoe schoner en droger de wegen. Om 12.00 ging zelfs de zon schijnen en die is in Kiel pas onder gegaan toen ik stond koukleumen op het bovendek met min zoveel.
Wel was ik op tijd van huis gegaan. Ik wist immers niet wat ik van het weer moest verwachten en ik had ook rekening gehouden met eventuele files. Maar dat we voor Bottrop bijna een uur zouden verspillen door stil te staan op de snelweg had ik van te voren ook niet kunnen bedenken. En later op de autobahn voor Bremen nog een keer doordat er een auto bij een ander achterop was gereden en hierdoor een hele rijbaan bezet hield. En dan heb ik het nog niet eens over alle stukken waar je maar 80 mocht omdat de markering via gele lijnen liep omdat ze nog steeds niet klaar zijn met al die wegwerkzaamheden. Maar ondanks alles was ik ruim van te voren in Kiel aangekomen en kon ik meteen doorrijden om mezelf en mijn auto in te checken. Die auto staat hier nu zo’n 4 dekken lager, terwijl ik zelf 2 dekken hoger slaap als waar ik nu zit. Nu is dek 7, het entertainment dek. Hier zit een supermarkt/winkel, gokautomaten, cafetaria, á la carte restaurant, buffet restaurant, een aantal barretjes wat vanavond blijkbaar the place to be is om je te bevinden op zaterdag en ga zo maar door. Maar ik duik straks lekker mijn bedje in.
Na haast kapot gevroren te zijn op het bovendek (alles voor wat leuke foto’s) omdat ik wilde zien hoe we zouden vertrekken in Kiel ben ik hier maar de cafetaria in gedoken. Comfortabel plekje. Goed eten, laptop onder stroom en internet om een blog online te zetten.
Ook heb ik nog even gewinkeld hier. Al de hele week heb ik zin in Pringles, en vandaag wilde ik die gewoon hebben. Krijg je dus meteen een mooie winter sport editie met Zweedse vlaggetjes. Vanavond een goed moment om aan te breken.
Na een goeie douche (jup, hut met eigen sanitair en tv) is het tijd om languit voor de tv te hangen met Melodifestivalen, de Zweedse voorrondes voor het Eurovisie songfestival. En dan morgen wakker worden in Zweden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s