Winter wonderland

Ik zei dat ik de winter wilde gaan opzoeken.. Blijkbaar hebben de weergoden daar gehoor aan gegeven. Toen we gistermiddag uit het vliegtuig stapten was het al een witte wereld en sindsdien heeft het non stop gesneeuwd.
Mijn ochtend bestond dus uit een sneeuw ruimen, alvorens wij gebruik konden maken van de auto. Na een koffiepauze met koekjes en kanelbullar was het namelijk tijd voor wat ontspanning. De dag begon bewolkt, maar tegen de middag brak de zon door en die is daarna niet meer weg gegaan. Een mooie dag dus voor een boswandeling naar Lunsentorpet, een boshut waar je ook kan overnachten en worstjes kan grillen. En naar de wc kan, maar dan moet je wel naar buiten in het houten hokje. Als je het aandurft tenminste..
Maar het was super mooi weer. De zon scheen, alles was wit en de wereld zag er uit alsof we op wintersport waren. Overal waar we keken zag je sneeuw en zelfs de takken van de bomen waren wit van de sneeuw.
Het bospad was bezaaid met opstakels, van boomwortels en stenen tot hele stukken ijs. Maar dat maakte het wandelen in winter wonderland juist tot een hele leuke uitdaging. Het was genieten. We hadden de zon in ons gezicht en de vrieskou om ons heen hangen. Moe, maar voldaan van de koude buitenlucht kwamen we weer thuis. Daar hebben we eten gemaakt, een eenpansgerecht met worst, aardappel en groente. En salade en knäckebröd.
En nu hangen we dan gezellig met z’n allen op de bank voor de tv. Het city event van het alpineskiën in Stockholm.
Buiten is het inmiddels lekker aan het vriezen, binnen is het lekker warm. Dadelijk gaan we warme chocolademelk drinken met een semla, een traditionele Zweedse lekkernij. Dat is een bol met daarin een soort amandelspijs (mandelmassa) en room waar poedersuiker over heen gestrooid wordt. Iets wat rond deze tijd van het jaar altijd gegeten wordt. Heerlijk genieten dus hier.

Een gedachte over “Winter wonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s