Sint Jansberg

Blog nummer 301. Uit het logboek van Bruce the moose.

Kreeg tegen het eind van de ochtend een appje. Of er nog werd gewandeld vandaag.. Of dat ik binnen bleef hokken.. Het was mamma. En de zon scheen. Ze wilde naar buiten, de natuur in. En ik eigenlijk ook wel.
En zo kwam het dat we niet veel later onze wandelschoenen aan stonden te trekken om te gaan. We liepen door het bos richting de Bisselt in Mook om vandaar uit naar de Sint Jansberg te wandelen en een stuk Pieterpad te lopen.
Het pas was slecht. Je kon merken dat het de laatste dagen slecht weer was geweest. Het was drassig en vol blubber waar door we regelmatig slingerend onze weg moesten vervolgen.
En ook de storm van afgelopen donderdag had de nodige sporen achter gelaten. Diep in het bos lagen de paden bezaaid met dennengroen en ook de ene na de andere boom was letterlijk ontworteld. Soms moesten we zelfs even omlopen omdat er hele stukken boom op het pad lagen die voor ons de weg letterlijk versperden.
Bomen die met wortels en al om waren gewaaid, maar ook grote stukken tak die gewoon met veel geweld van de bomen waren afgescheurd, het zag er soms uit als een grote ravage. Maar desondanks was het weer een fijne wandeling. Tot nu toe zijn we alle zondagen in januari het bos in geweest. Dus met dat goede voornemen zit het wel goed..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s