De Groote Peel

Vandaag bereik ik mijn 300e weblog van Bruce the moose. Op een zondag. En ook vandaag deed deze dag zijn naam eer aan. Een van de weinige dagen deze week dat de zon hoog aan de hemel stond. Perfect wandelweer dus. Maar ja, waar ga je dan heen als je een hele dag de tijd hebt en het blijft ook de hele dag droog?
Naar nationaal park De Groote Peel natuurlijk, een plek waar ik al langer heen wilde om te wandelen. Gewoon, omdat ik hier in mijn jonge jaren al eens geweest was en ik me er nog weinig van kon herinneren. Het enige dat ik er nog van wist is dat het een groot veengebied is en je er over diverse bruggetjes moest lopen, de zogenoemde knuppelpaadjes om geen natte voeten te krijgen.
Dus vandaag kreeg ik mijn zin. Mamma en ik gingen wandelen in De Peel. Nou niet echt een gebied naast de deur, dus we gingen met de auto op pad. Samen met een goed gevulde rugzak vol lunch, koekjes, fruit en warme chocomel.
Omdat we een flinke wandeling wilden maken besloten we meteen voor blauw te gaan, een route van 6 kilometer. En dan konden we nog altijd geel of rood er achter aan plakken, om nog een paar kilometertjes erbij te kunnen lopen.
Maar wat was de natuur prachtig daar! Graslanden, veen, moerasachtige gebieden, berkenbossen, naaldbomen, meren.. En het uitzicht was overweldigend. Vanuit de uitzichttoren konden we mijlenver van ons afkijken over De Peel en in de vogelkijkhut, die prachtig uitzicht gaf over het water hebben we geluncht om zo toch een beetje beschut te kunnen zitten. De temperatuur lag een paar graden boven 0 en ondanks het zonnetje voelde het door de wind toch nog best frisjes. Het was gewoon 1e klas genieten. Met het zonnetje in ons gezicht hebben we stevig door gestapt en genoten van alles wat we om ons heen zagen. Voorlopig was dit ook een van de laatste mooie dagen. Morgen begint de 1e van een reeks van vele met slecht weer. Veel wind en morgenmiddag gaat het weer flink regenen. Maar vandaag hebben we in ieder geval nog lekker van de natuur kunnen genieten. Genoeg vitamine D op gedaan om die grauwe week die in het verschiet ligt door te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s