Oud of nieuw?

Vorig jaar in Zweden een auto ongeluk gehad.. Lichamelijk ben ik er nog goed vanaf gekomen, geestelijk ging ik door een hel.. Ik kreeg daardoor al snel de diagnose PTSS voor geschreven en gesprekken met een psycholoog..
Toen ik vorig jaar met oud en nieuw naar Zweden ging met het vliegtuig veranderde mijn leven ook voor even in een hel.. Normaal vind ik vliegen super leuk, maar toen associëerde ik Zweden als slecht, het was immers het land van ongeluk.. Ik heb zo gigantisch gestrest in dat vliegtuig gezeten dat ik er letterlijk bijna ziek van werd.
Daarna heb ik zo goed als kwaad voor een groot deel PTSS uit mijn leven kunnen verbannen met enorm veel hulp.. Maar nog elke keer als er iets staat te gebeuren ervaar ik het zelfde als toen, al is het maar in mindere mate..
De hele middag hier knalden ze al vuurwerk af in de straat en de ene nog harder dan de ander.. Mijn hartslag schoot in mijn keel, mijn ademhaling ging steeds sneller op en neer en het nare gevoel op mijn borst kwam weer naar voren: de stress in mijn lichaam is tijdelijk weer even terug…
Net nog wat huishoudelijke taakjes verricht en nu lig ik lekker languit op de bank bij te komen van alles, in de hoop dat ik me vanavond niet meer zo moe voel..
Morgen is het 2018 en hopelijk blijft die narigheid achter in 2017.. Ik ga er alles aan doen om weer een keer naar Zweden te kunnen want de Zweedse natuur is een van de weinige plekken waar ik mij even helemaal kan ontspannen..
Dus per 1 januari is het spaarseizoen geopend.. Zweden here i come..😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s