De laatste loodjes..

Het is dinsdag 26 december, 2e kerstdag. De laatste week van het jaar is gisteren in gegaan. Letterlijk.. Zondagavond vieren we oudjaarsavond en volgende week maandag zitten we alweer in 2018.
De tijd van het jaar van lijstjes, jaaroverzichten en terugblikken is hierbij weer aangebroken. Je ontkomt er bijna niet meer aan..
Ook voor mij is het een mooi moment om eens even terug te blikken op het afgelopen jaar. Zoveel gedaan en mee gemaakt dat ik het soms zelf niet meer weet.
Vorig jaar vierde ik nog oud en nieuw in Zweden.. Ik kwam begin januari weer thuis en toen begon het echte leven weer hier..
Gelukkig heb ik een hoop hoogtepunten (maar ook dieptepunten) beschreven op mijn weblog want een aantal dingen was ik al bijna weer vergeten.
Zo heb ik dit jaar zelf een lampje gemaakt in de vorm van een Zweeds vrouwtje, heb ik posters gemaakt met houten latjes voor aan de muur, een leren tas gemaakt voor mezelf, maar ook een steigerhouten memobord voor aan de muur.
Het was ook het jaar waar in ik kaartjes had gewonnen voor de Scandinavië markt in Schokland, maar ook was uitgenodigd bij de fotoshoot van Karwei in Amsterdam. Het was het jaar waarin ik met mijn zus naar Stockholm ging, zij voor het allereerst in Zweden.
Ik heb dit jaar voor het eerst vlierbloesemsiroop gemaakt, ik heb een eland gezien in natuurpark Lelystad, maar er in juni ook bij stil gestaan dat het een jaar geleden was dat ik dat auto ongeluk kreeg in Zweden en dat ik toch weer met de auto naar Zweden wilde gaan.
Het jaar waarin ik voor het eerst in de herfst naar Zweden ging, voor het eerst echt ging kamperen daar met een zelf meegebrachte tent en waarin ik een paar duizend kilometer met eigen auto heb afgelegd.
Maar het was ook het jaar waarin ik niet alleen voor het eerst het Nederlands elftal zag voetballen, maar ook het Zweeds nationaal team, beide in een kwalificatiewedstrijd tegen elkaar in de Amsterdam Arena.
Maar ik ben ook voor het eerst naar een concert van Takida geweest, een steengoede Zweedse rockband die hier in de buurt kwam optreden..
Ik heb dit jaar enorm veel ontzettend lieve mensen ontmoet die in Zweden wonen, maar ook een gevoel van heimwee gehad.. Het was een jaar met hoogte en dieptepunten en over minder dan een week is het voorbij.. Dan kan ik weer een streep zetten door 2017 en opnieuw beginnen in 2018.. Ik kijk er nu al naar uit..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s