God jul

Nou, dat was kerstavond 2017.. Ik lig nu heerlijk onder een dekentje thuis op de bank en kijk naar de laatste resten van de All you need is love kerstspecial. Robert ten Brink die weer mensen herenigd om de kerst samen door te brengen. Maar ik heb nu even quality time met me, myself and I. En morgen ook. Heerlijk home alone.
De hele week ben ik al in de kerststemming. Elke dag staan er wel kerstliedjes aan en afgelopen vrijdag begon het traditionele kerstkoekjes bakken, Zweedse pepparkakor. Elk jaar opnieuw horen deze koekjes bij mijn kerst.
Gisteren heb ik dan nog een dag gewerkt, maar daarna kon mijn lange kerstweekend beginnen. Drie heerlijke vrije dagen stonden voor de deur..

Vanmorgen na een ochtendje uitslapen een bezoekje gebracht aan mijn opa en oma. Op het kerkhof.. Want ook zij mogen met kerst niet vergeten worden. Mama had een mooi kerststuk gemaakt om te geven. Met een lichtje er in.
Ook heb er wat dennengroen opgeraapt in het bos om mijn huisje te decoreren. De hele middag geurde het hier naar verse dennennaalden. En nu nog.

Daarna mijn huisje verder kerst klaar gemaakt en vanmiddag om 15.00 kerstavond afgetrapt met de enige echte kerstspecial van Kalle Anka. From all of us to all of you in het Zweeds van Donald Duck en zijn vriendjes. Heel Zweden zit dan rond die tijd aan de buis gekluisterd en dan lijkt het land bijna uitgestorven. Het schijnt ook een feit te zijn dat de hulpdiensten tijdens dat uur minder hoeven uit te rukken. Kalle Anka is traditie in Zweden en eindelijk had ik de mogelijkheid om in Nederland ook te kunnen kijken. Al jaren komt het daar op de Zweedse tv om de kerst in te luiden, waarna na afloop de cadeautjes uitgepakt mogen worden en men aan het traditionele julbord begint.
Maar vandaag had ik geen julbord. Vandaag was ik uitgenodigd om kerstavond bij een goede vriendin van mijn ouders te vieren en daar deel te nemen aan de voor ons traditionele broodmaaltijd. Om vervolgens om 21.00 naar de kerk te gaan, al was het maar voor de kerstmuziek.

En nu lig ik hier op de bank.. Heerlijk nog even voor de tv voordat ik mijn bedje in duik. De kaarsjes branden nog en mijn glas lingonsap uit Zweden is nog niet leeg. Heerlijk zo’n avondje waarbij helemaal niets hoeft.. Maar morgen wel. Morgen ga ik lekker koken voor mezelf. Een soort van julbord, speciaal voor mij alleen. Gewoon, omdat het kan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s