Heerlijk avondje was gekomen..

Het was koud. Het begon al toen ik ’s morgens met -3 de fiets op ging naar mijn werk. De hele dag bleef afgelopen zaterdag de temperatuur onder het vriespunt, maar na mate de avond vorderde werd het steeds warmer. Huislijke warmte.
We hadden ons die avond verzameld bij papa en mama thuis voor een ouderwets avondje Sinterklaas. Een traditie waar we vorig jaar weer mee begonnen zijn. Lootjes kiezen, surprises maken, gedichten schrijven, cadeautjes kopen, het hoorde er allemaal bij.
De kamer stond vol met juten zakken vol met cadeautjes en grote dozen die er niet meer in pasten. Iedereen had weer zijn uiterste best gedaan.
De speculaas en pepernoten die mama en ik samen gebakken hadden stonden op tafel en op de platenspeler speelde een LP met de Sinterklaasliedjes uit onze jeugd. Het voelde goed. De magie van Sinterklaas was weer helemaal terug en er ging een gezonde spanning door mij heen.
Papa nam de uiterst belangrijke taak op zich om de cadeautjes uit de zak te pakken en er werd weer hard gelachen om diverse gedichten. Er waren cadeautjes om door te geven en er was geen papiertje of bubbeltjesplastic gespaard gebleven op het vele inpakken.
De surprises vielen ook goed in de smaak. Mama was blij met haar (door mij gemaakte) egeltje en ik kreeg een heuse spaar-eland in eco-groen. Iedereen was weer goed verwend en het was weer een super gezellige avond. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.. Ook al geloof ik al jaren niet meer in Sinterklaas, ik geloof nog wel in de magie van pakjesavond.. Die mag nooit verloren gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s