Sinterklaas bakdag

Het was vandaag een echte herfstdag. Herfst zoals herfst kan zijn. Guur, nat en bewolkt. Het was mama die op het idee kwam om samen te gaan bakken voor Sinterklaas. Het was er ook echt weer voor.
Normaal bak ik altijd zelf pepernoten of een stukje speculaas, maar nu besloten we samen de keuken in te duiken en in de weer te gaan met diverse ingrediënten.
Zelf bakken is namelijk zoveel lekkerder dan uit de supermarkt. Zeker als je er ook zelf specerijen als kaneel, kardemom, gember, nootmuskaat en kruidnagelpoeder voor gebruikt. Die authentieke geur die dan uit de keuken komt is niet te evenaren.
Want dat er pepernoten gebakken ging worden was al duidelijk en mama wilde graag ook een lekker stukje gevulde speculaas. En toen we besloten om nog iets te bakken vond ik mijn recept voor speculaasbrokken. Alle ingrediënten daarvoor waren in huis, dus toen was de keus zo gemaakt. Vorig jaar had ik dit recept al eens gemaakt en het kan bijna niet mislukken. De smaak is fantastisch dus voor het tweede jaar op rij werd dit recept weer gemaakt. De ene na de andere bakplaat ging de oven in en we hebben weer genoeg gebakken. Nog is het alleen nog wachten op pakjesavond. Nog vijf nachtjes slapen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s