Boswandeling

Ik werd gek. En niet zo’n klein beetje ook. Van het binnen zitten. Ik had mama beloofd dat ik haar zou komen mee helpen met het opruimen van de zolder. Maar het zonnetje scheen.. Of toch weer niet? Steeds wisselden zon en wat klein regenbuitjes van korte duur elkaar af. Waarna telkens de zon zich weer van zijn beste kant liet zien. We zaten op zolder en het schoot voor geen meter op. Steeds werd ik afgeleid door dat zolderraam waar de zon naar binnen scheen en een blauwe lucht door te zien was. Mama wees mij op de donkere lucht in de verte. Maar de zon won het toch van de wolken en op wat spettertjes na bleef het nagenoeg droog.
Ik wilde naar buiten. Het bos in. Lekker met mijn laarzen door de blaadjes lopen, de zon op mijn gezicht voelen.. Mama was het roerend met mij eens dat de buitenlucht ons nieuwe energie zou geven.. En we hadden tenslotte goede regenjacks. Het is te gemakkelijk.. Als het in Nederland al maar een beetje dreigt te gaan regenen of het spettert al dan blijven we binnen. Maar in Zweden ging ik gewoon naar buiten.. met mijn regenbroek aan, het bos in.. Gewoon genieten van de natuur, ook al begon het dan te miezeren.. Wat daar kan, kan hier toch ook?
En daarom zijn we vanmiddag toch maar het bos in te gaan. Met de zon in ons gezicht en de blaadjes die als een dikke deken onder onze schoenen lag.. Het was fris, maar het voelde goed.
Halverwege kwam er dan toch een regenbuitje, een van zeer korte duur. Op het hoogtepunt konden we schuilen onder een aantal dichtgegroeide bomen, maar in de verte scheen het zonnetje alweer. Daarna bleef het droog.
We liepen over het beukenlaantje richting Jachtslot de Mookerheide. Een strook bos vlakbij huis waar we eigenlijk veel te weinig komen. Het bos was gehuld in herfstkleuren wat natuurlijk weer mooie plaatjes opleverde. En een hoop nieuwe energie. Voortaan twijfel ik niet meer zolang, dan ga ik gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s