Sportdag..

Soms heb je van die momenten, dan overtref je jezelf.. Ik stond aan de vooravond van mijn 20e seizoen en had door verschillende redenen nog maar weinig speelminuten gemaakt. En toen werd ik gevraagd, of ik in wilde vallen bij team 2. Ze kwamen een 2e dame tekort waardoor een deel van de wedstrijden al niet gespeeld kon worden.. Ik was hun laatste redmiddel, gezien het feit dat er een aantal niet konden en er ook weer het nodige blessureleed was.
Aarzelend zei ik ja, met de mededeling erbij dat ik alleen niet zo goed ben.. De reden ook waarom ik nooit bij de senioren competitie ben gaan spelen.. Ik vind dat er betere spelers zijn.
Het was een thuiswedstrijd tegen Tiel. 10.00 ’s morgens in onze eigen sporthal samen met nog een aantal andere teams. Support genoeg, dus ik vond dat ik wel dat ik mezelf moest gaan bewijzen..
De 1e wedstrijd werd de dames dubbel. We veranderden vlak voor aanvang van tactiek en gingen spelen in de mixopstelling in plaats van ieder eigen veld. Ik werd de dame voor bij het net, een functie waar ik mezelf het beste bij voel.
De 1e set wonnen we met 21-17, wat de druk al enigszins verlaagde. Toen ook de 2e set met 21-17 werd gewonnen was het 1e punt al binnen..
Daarna volgende de single. Met een tegenstander van gelijk niveau.. Omdat ik de dubbel al had gewonnen was ik extra gemotiveerd. Mijn zelfvertrouwen groeide per wedstrijd, al ging de 1e set aardig gelijk op. Ik was gebrand om te winnen en zag de 2 punten verschil regel al steeds dichterbij komen. Uiteindelijk wist ik deze voor mij te winnen met 23-21, maar pittig was het wel.
De 2e set was van een zelfde gelijk niveau. Ik was erg gefocust en hoorde niet eens meer de aanmoedigingen van mijn teamgenoot die langs de kant van de baan stond te kijken. Ik zag 6 punten voorsprong en later vier en gelukkig was het hier bij gebleven. Ook de 2e set eindigde in mijn voordeel met 21-17.
Wat voelde ik me trots. Ik had gewoon weer een punt binnen gehaald voor het team waarbij ik moest invallen.
Daarom was ik er tijdens de mix ook extra op gebrand om ook deze te winnen.. Want hoe mooi is het om een 3 uit 3 te scoren als je alleen maar komt invallen in het team? De tegenstander was niet met de zelfde dame als de single. Nee, deze keer mochten we het opnemen tegen haar gefrustreerde teamgenote die welgeteld een flink aantal keer haar mond open heeft getrokken om de boel te vervloeken bij een punt voor de tegenstander, wij dus uiteraard.
Alles viel op zijn plek. We hadden een perfect samenspel.. Mixopstelling waarbij ik de hele voorhoede bij het net weer mocht verdedigen. Dame voor, heer achter. Ik heb shuttles geslagen waar bij ik mezelf verrast had. Als snel stonden wij voor en probeerde de tegenstander dichterbij te komen, maar wij gaven niets meer uit handen. De 1e set werd voor ons met 21-16.
De 2e set probeerde de tegenstander mij enigszins nog onderuit te krijgen, maar ik gaf niet op. Ik dacht alleen maar aan die 3 uit 3. Omdat de tegenstander gevaarlijk dichtbij kwam moest ook hier de 2 punten verschil regel worden toegepast. Godzijdank wisten we hier winst uit te halen doordat de dame aan de andere kant een opslag van ons miste. 22-20.. De buit was binnen.
Uiteindelijk wonnen we vandaag met 6-2 van Tiel.. 6-2.. Waarbij ik medeverantwoordelijk ben geweest voor de helft van het aantal punten.. Met een 100% score van 3 uit 3 verliet ik uiteindelijk de sporthal.. Om aanstaande woensdag weer met mijn racket klaar te staan op de baan.. Super gemotiveerd, dat dan weer wel.. Want ik voelde me stiekem toch wel een beetje trots..

2 gedachtes over “Sportdag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s