Småland terugblik part 2

Zondag 24 september.. De zondag nadat ik bij de Kleva Gruva ben geweest. Het was tijd om te vertrekken.. Vandaag zou ik Mariannelund, Vimmerby en al die andere plaatjes achter me laten om naar de grote stad te gaan. Jönköping.. Hometown van Tobias Ludvigsson, ex-wielrenner van Team Giant-Alpecin..
Het was mooi weer. Het zonnetje scheen en het was sinds gisteravond al droog. Eigenlijk wilde ik nog helemaal niet weg.. Er was nog zoveel te zien hier in de omgeving.. Het Zweeds platteland beviel me wel.. Maar toch.. Het einde van de vakantie naderde en als ik nog iets meer wilde zien van Småland moest ik dus vertrekken.. Het zou zo’n 100km rijden zijn naar Jönköping. Gewoon, een rechte weg via Eksjö. Daar kon niks mis aan gaan.
Maar waarom zou ik ’s morgens al aanrijden? Waarom zou ik hier niet nog even van het mooie weer genieten? Het kriebelde. Iets in me zei dat ik niet eerder moest gaan dan dat ik nog een boswandeling had gemaakt.
Elke avond checkte ik het weer of het goed genoeg was voor een wandeling rond het meer Skruven vlakbij de camping. Maar nee. Het was of al te donker of het stond hard te miezeren. Ik bleef het maar uitstellen. Tot op de laatste dag toen de zon scheen. Ik checkte uit op de camping, parkeerde mijn auto en stapte het bos is.
Het uitzicht over het meer was geweldig en ik voelde de zon op mijn gezicht.. Het was er stil, doodstil. Het enige dat je hoorde waren de vogeltjes en af en toe een vis in het water. En mijn eigen voetstappen op de zachte bosgrond tussen alle lage struikjes. Genieten puur sang. En dat leverde dus ook weer mooie plaatjes op..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s