Ondertussen in de Deense territoriale wateren..

Heb ik weer.. Wil je eerder deze avond lekker gaan douchen hier (ik heb tenslotte een privé hut hier met eigen douche en wc), staat ineens de hele boel blank.. Gewoon, zeker wel een paar centimeter water onder de wc en wastafel. Blijkt het water niet meer weg te lopen door het doucheputje.. Alsof ik de afgelopen weken nog niet genoeg water heb gezien..
Dus ik naar het informatiepunt, toevallig gevestigd op hetzelfde dek als mijn hut (lekker makkelijk, gang door, hoek om en recht door) om hier een melding van te maken. Of ik overgeplaatst wil worden naar een andere hut is de vraag.. Nou, ik ben klaar met douchen en heb heerlijk gedoucht, dus als er iemand even dat water weg dweilt zodat ik niet met rubber laarzen aan hoef tanden te poetsen (zit tenslotte niet meer op de camping) ben ik al tevreden..
Nou, ze zouden de technische dienst er op af sturen.. Klopt er even later zo’n mannetje op mijn deur, rommelt wat in het doucheputje, spoelt liters water weg en zegt ja, het is weer gefikst. Ik zal nog even iemand bellen om al het water op te dweilen.. Want ja, technisch mannetje is blijkbaar niet de gene die dat op gaat knappen, hij had ook geen dweil of niks bij.. Daar hebben ze vast weer iemand van de huishoudelijke dienst voor..
Kwartier, 20 minuten later weer geklop op mijn deur. Staat er ineens een mannetje (naja flinke man, waarschijnlijk zo’n hoge pief) strak in pak met zo’n naambordje op voor de deur met schoonmaakmiddelen in zijn hand. Oké, blijkbaar is hij de gene die het dus verder mag opknappen.. Gewapend met een trekker, een dweil en een spuitbus met een lekker geurtje tegen eventuele stankoverlast verdwijnt hij in mijn douchehok. Eind goed, al goed. De rubberlaarzen kunnen in de auto blijven liggen en de wateroverlast is weer opgelost. Tot zo ver mijn avontuur hier op de Stena Scandinavica.

Lang dagje wel zo.. Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren en om half 11 lag ik al in een van de zwembaden van Roselundsbadet, een groot zwemcomplex op nog geen 500m van de camping. Je had hier een avonturenbad met glijbanen, een stroomversnelling en bubbelbaden en een officieel 50m wedstrijdbad waar ik zo’n baantje of 9 op en neer heb gezwommen.
Daarna terug gegaan naar de camping voor een laatste lunch bij de tent en om daarna de auto in te pakken en de tent af te breken. Vanmorgen zat deze nog vol condens van de nacht, maar nu door de zon zo goed als opgedroogd.
Nadat ik uitgecheckt was had ik nog wat vrije tijd over en ben ik nog naar het centrum gegaan om iets te kopen voor mijn zus en Daan en heb ik mijn laatste kronen zo goed als uitgegeven in de supermarkt zodat ik thuis weer even vooruit kan met al dat lekkere Zweedse eten.

En toen stond mijn laatste grote autorit door Zweden op de agenda. Van Jönköping een rechte weg naar Göteborg in het westen. Het begin was weer zo’n weg waar je maar 90km mocht en soms 100 en waar je pas om de paar kilometer de kans had om die vrachtwagens voor bij te gaan die moeite hadden om tegen de berg op te rijden. Daarna werd het gelukkig een tweebaansweg en mocht je 110, maar iedereen reed gewoon met een snelheid van minstens 120.
Alleen bij Göteborg kwam ik weer lekker in de file te staan. Ja, Zweden kent ook file. Vooral rond de grote steden en al helemaal als er een ongeluk is gebeurd. Gelukkig had ik daar niet al te veel tijd mee verloren en was ik nog op tijd bij de boot om in te checken. Een dag langer in Zweden had mij ook niet uitgemaakt, maar ja.. Ik had tenslotte al betaald voor deze overtocht..
Mijn hut was snel gevonden op de boot. Normaal slaap ik altijd op dek 9, deze keer mocht ik een dek lager slapen. Op het entertainment dek, dat dan weer wel.. Zoals ik al eerder schreef zit op dit dek de informatiebalie, maar ook een hoop gokautomaten, een restaurant en een bar met live muziek. En dan praat ik nog niet eens over dek 7, waar nog meer te eten valt en een complete winkel zit.
Maar mensen kijken is hier al entertainment op zich, haha.. Van opgetutte vrouwen in gala outfit tot truckers waar nog net niet de broek van afzakt, er loopt hier werkelijk van alle lagen van de bevolking wel wat rond.

Maar zoals gewoonlijk was ik weer op het bovendek te vinden. Het uitzicht dat ik vorig jaar heb moeten missen (moest toen noodgedwongen via de brug bij Malmö) kreeg ik nu wel te zien. Fraaie vergezichten over Göteborg stad en de haven en de zon die de hemel voor het laatst nog even in een gouden waas hulde voor hij daadwerkelijk de wereld zwart deed kijken.
We voeren open zee op en het donker van de avond viel in. Tijd om naar binnen te gaan en een hapje te eten in mijn favoriete betaalbare cafetaria. Daarna kwam die heerlijk warme douche en de rest is geschiedenis…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s