If I could turn back time..

Mijn laatste nachtje hier in Zweden… Zo, het hoge woord is er uit. Het is definitief, het staat nu zwart op wit.. Morgenavond slaap ik weer op de boot naar Kiel in Duitsland.. Pfff..

Oké, we beginnen even opnieuw.. Vandaag.. Nee, laat maar.. Ik kom er toch niet onderuit. Vandaag is echt mijn allerlaatste nachtje in de tent. En als ik zou moeten beschrijven hoe ik me op dit moment voel? Volgens mij hoef ik jullie dat niet eens meer uit te leggen..

Zo’n 2,5 week lang heb ik in Zweden rond getoerd. Ik kwam aan land in Göteborg om vervolgens mijn reis door Småland te beginnen in Älmhult in zuid-Småland. Van daar uit ben ik via Växjö om hoog gereden naar Västervik aan de oostkust voor een weekendje zee en natuur. Nadat weekendje ben ik naar het hart van Småland gereden en heb ik bijna een week in Mariannelund op de camping doorgebracht om vervolgens vandaar uit allerlei uitstapjes te maken naar o.a. Vimmerby, Holsbybrunn en Eksjö. En de laatste dagen van mijn reis ben ik aan het door brengen in de “grote” stad Jönköping en heb ik ook nog bezoekjes gebracht aan Huskvarna en Gränna.

Ik heb genoten vanaf het moment dat ik in Nederland weg reed en ik heb enorm veel gezien en gedaan in de tijd dat ik hier was.. Ik heb een paar duizend kilometer afgelegd, maar het was allemaal de moeite waard.

Ik heb een bezoek gebracht aan het IKEA museum, de IKEA outlet en de gewone IKEA, ik heb een dag doorgebracht in Växjö, ik heb een meerdere dagen doorgebracht in Västervik, Ik heb gewandeld in Gränsö naturreservat en ik heb een adelaar en zeehondensafari gedaan op zee. Ik heb Mariannelund gezien en Mariannelunds karamelkokeri, ik ben in Lönneberga geweest voor Emil, ik heb Katthult gezien (de boerderij van Emil), maar ook Bullerbyn (Bolderburen). Ik ben in Vimmerby geweest en bij Astrid Lindgrens Näs, ik heb zelfs haar geboortehuis gezien. Ik heb Tomteverkstan bezocht (Santa’s workshop) en ben daarna een dagje naar Eksjö geweest. Ik heb de Kvilleken gezien, een eik van wel 1000 jaar oud en heb daarna in de natuur gewandeld, ik heb jam gemaakt, goud gezocht en ben de Kleva Gruva mijn in geweest.. Ik heb Jönköping bezocht met het lucifermuseum, Huskvarna bezocht met Husqvarna’s fabrieksmuseum, ik heb Smedbyn in Huskvarna gezien, ben in Gränna geweest waar ze polkagrisar maken (de wereldberoemde roodwitte zuurstokjes) en andere snoepjes en ik heb de zon onder zien gaan, tig mooie uitzichten over bossen, velden en meren mogen aanschouwen, ben onderhand gestruikeld over een explosief aantal paddenstoelen dat hier de natuur in zijn macht heeft, ik heb in regenkleding gelopen en in een t-shirtje en bovenal heb ik mij verstaanbaar kunnen maken in het Zweeds en mij hier ontzettend thuis gevoeld.

Ik heb honderden foto’s en aangezien een foto meer zegt dan een stukje tekst (ik weet ook niet zo goed meer wat ik nog moet zeggen) zal ik jullie de komende dagen meenemen naar alles wat ik gezien heb en laten zien hoe mooi Zweden kan zijn.. Zelfs in de herfst..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s