Op safari..

Vanmorgen was het dan zo ver.. Het hoogtepunt van mijn weekendje oostkust. Vanmorgen stapte ik namelijk op de boot voor een heuse adelaar en zeehondensafari door Västervik’s archipel en open zee. Want als je dan toch aan de kust zit, dan moet je ook wel iets avontuurlijks gaan doen vind ik. Iets met water, heel veel water.. De boot op dus.
En daarom stapte ik vanmorgen om 10.00 bij Horns Udde aan boord samen met nog twee Duitsers en twee Denen om een ochtendje zeehondjes te spotten en adelaars.
Het weer beloofde veel goeds. Althans, aan land scheen het zonnetje. Op zee was het in het begin nog erg mistig, maar ook die trok langzaam, maar zeker weg.
Er waren een aantal “spotplekken” onderweg en met een flinke vaart gingen we dan op weg. Iedereen gefocust.
Op de eerste paar plekken was niet veel te zien. Normaal gesproken zou je daar prima een adelaar kunnen spotten, maar vandaag was het daar te mistig voor. Verder dus. De zee op.
Hoe meer we richting open zee gingen hoe groter de kans werd op het spotten van zo’n schattig, grijs zeehondje. Naja, schattig? Ze kunnen wel tot 3 meter lang worden en wel een paar 100 kilo wegen. Dus je moet ze vooral niet gaan vergelijken met Seabert, haha..

Maar eindelijk was daar het moment dat we in de verte een grijs kopje boven de golven uit zagen komen. En even later kwamen we bij een grote rotspartij uit en die zag gewoon zwart van de robben. Echt een hele invasie zeehonden hield daar huis. Op de rotsen, voor de rotsen, in het water.. Overal waar we keken zagen we zeehonden en hoorden we hun snorrende geluid boven de golven uit komen.
We legden de boot stil en iedereen stond sprakeloos te kijken. Wat een adembenemend gezicht was dat zeg.. Zoveel zeehonden bij elkaar in de vrije natuur.. Wauw!

Toen we genoeg gezien hadden en genoeg foto’s hadden gemaakt voerden we terug richting archipel om daar nog eventuele adelaars te kunnen zien. Die kregen we van grote afstand inderdaad ook nog te zien, alleen waren ze helaas te ver weg om te vast te leggen met mijn camera, ook al heeft die een beste optische zoom..
Maar wat was het gaaf zeg! Heerlijk de wind door je haren voelen, een worden met de zee en dan ook nog zoveel mooie dieren mogen spotten.. Ik had dit voor geen goud willen missen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s