komkommertijd

Na eerder deze avond mijn logeervriendjes te hebben uitgezwaaid heb ik nu weer het huis voor mij alleen. Bolletje en Pluis zijn na een weekje vakantie weer vetrokken.. Het huis is weer van mij..
Ik probeer ondertussen een blog op “papier” te krijgen.. Mijn vingers bewegen over het toetsenbord, maar echt woorden vormt het niet.. Al 12 dagen lang ligt de boel plat.. Zou het een writer’s block zijn? Gebrek aan inspiratie? Een saai leven? Of zou het mijn moeheid zijn die de kop opsteekt?
Het leven kabbelde voort als een bootje dat dobberde op de open zee.. Mijn dagen waren gevuld met eten, werken en slapen en in de avonduren probeerde ik de komkommertijd op tv te overbruggen met andere bezigheden. Maar 9 van de 10 keer lag ik meer moe dan wakker op de bank en besloot ik maar weer op tijd mijn bed op te zoeken in de hoop nog een sprankje meer nachtrust mee te pakken door dat ene vervroegde uurtje. Of het hielp? Daar zijn de meningen over verdeeld..
Ik had genoeg stof tot nadenken, dacht soms te veel na en voerde ondertussen ook een fijn gesprek van dochter tot moeder of andersom. Maar geen van beide was noemenswaardig genoeg om er een blog aan te wijden. Althans, een blog schrijven is leuk, maar ergens ligt ook een grens als het om privézaken gaat.
Ook de moestuin laat weinig te wensen over.. De grote uitputtingsslag heeft toegeslagen. De komkommerplant is door spint dood gegaan, de erwtjes zijn weg, evenals de peulen. Courgettes hebben we dit jaar niet gehad en we hopen op nog wat tomaatjes en wat meer paprika’s. Het seizoen loopt ten einde..
Na een aantal regenachtige weken is de zomer nu weer even terug en daarbij ook het vakantiegevoel.. Ik kan inmiddels al gaan aftellen. Nog 18 dagen en dan is het tijd voor mijn “Scandinavian roadtrip”.. Misschien kan ik me binnenkort daar op gaan focussen.. Want volgende week begint er eindelijk weer een normale week. Er begint weer een nieuw seizoen van badminton en na weken van rust kan ik eindelijk mijn Zweedse lessen weer oppakken. Hopelijk komt dan ook mijn inspiratie weer terug om een nieuwe blog te produceren.. En zo niet? Ook Bruce the moose heeft wel eens last van “komkommertijd”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s