En toen had ik een nieuw memobord

Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets creatiefs heb gedaan. De laatste keer had ik een tas gemaakt, iets heel anders dan dat er nu op de planning stond. Een idee waar ik al langer mee rond liep, maar er steeds maar niet van kwam omdat ik niet goed wist hoe het er uit moest komen te zien.
Ik had in Zweden al klemmetjes en haakjes gekocht en ik wist dat het van een mooi stukje hout moest gebeuren. Als laatste kwamen er nog 2 metalen potjes bij van de IKEA, maar daar bleef het ook bij.
Tot dat er op een zekere dag ineens een idee binnenschoot toen ik aan het werk was. Ik wist ineens precies hoe het moest gaan worden en vroeg mijn beste vriend om hulp. Hij kon mij nog wel van de nodige restjes steigerhout voorzien, dus toen ging het ontwerpproces helemaal in een stroomversnelling.
En dus werd er gisteren tijdens de finale van het vrouwenvoetbal ook volop geklust. De basis werd een stevig (achteraf nogal zwaar) steigerhouten frame waar ik later mee aan het puzzelen ging om te kijken hoe het eindresultaat moest gaan worden. Vervolgens ging er nog even een schuurpapiertje overheen om alle hoeken en scherpe randen mooi af te vlakken en het doorleefde effect in het hout te schuren. Daarna kon alles op z’n plek geschroefd worden. Haakjes, klemmetjes, potjes.. En het eindresultaat is een super gaaf memobord van steigerhout geworden..
Nu is het alleen nog wachten op de 2 mega schroefbeugels (met een draagkracht van circa 120kg) die ik besteld heb om het hele gevaarte aan op te hangen.. Moet ik tegen die tijd alleen papa nog even lief aankijken om met de boormachine aan de slag te gaan.. Maar ook dat komt vast goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s