En toen was er jam..

Zo, de eerste 2 kilo blauwe bessen zijn al weer verwerkt. Na het eten voor de tv (we moesten tenslotte ook de slotetappe van de Tour de France zien) zijn we nog even enthousiast de keuken in gedoken om de eerste bessen te verwerken.
Het resultaat: 8 potten jam van onze zelf geplukte blauwe bessen. En nog een klein restje wat ik morgen al lekker op brood kan doen. We hebben nu nog 1,5 kilo over uit de gezamenlijke emmer voor jam, maar we zijn op dit moment door de geleisuiker heen. Dus die andere potjes jam moeten nog maar even wachten.
Zelf heb ik ook nog 1,75kg geplukt. Morgen ga ik maar eens recepten zoeken van wat je allemaal met blauwe bessen kan maken.. Muffins, vlaai, ik heb geen idee wat het gaat worden. Blauwe bessen door de yoghurt, het kan allemaal..
Maar voorlopig gaan ze even de diepvries in. Biologisch geteelde blauwe bessen waar geen bestrijdingsmiddel aan te pas is gekomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s