Blauwebessenland

Vandaag stond America op de planning. En dan bedoel ik geen vakantie naar de USA, maar een autorit naar Limburg voor een actief dagje in de buitenlucht. Ondanks het weer dat ze gemeld hadden, er konden namelijk pittige buien komen, lieten we ons niet tegen houden en gingen we vol goede moed op weg. Vandaag gingen mama en ik namelijk naar Blauwebessenland, een agrarisch bedrijf met 42 hectare vol blauwe bessenstruikjes.
Op zich niet zo heel bijzonder zou je denken, maar wel als je weet dat de eerste hectares geschikt zijn voor zelfpluk. Je mag dus met je eigen emmertje komen en voor €2,50 per kilo kan je zelf je emmertje vol komen plukken daar.
Heel ontspannen werk om te doen en ook erg rustig. Hoewel het er best druk was had je haast het idee dat je de enige was die aan het plukken was. Op het geluid van de voorbij rijdende auto’s op de Midden Peelweg en de spoorwegovergang na hoorde je er nagenoeg niets.
Enthousiast begonnen we te plukken en hadden zo al een hoop in onze emmertjes zitten. Ook door de overdrijvende wolk waar wat lichte regen uit kwam lieten we ons niet tegen houden, het waaide immers zo weer over.
Pas toen we onze emmers vol hadden en het even wat harder begon te regenen besloten we naar binnen te gaan om onze boterhammen op te eten en een blauwe bessentaartje te eten. Opdat moment viel het er even heel hard uit en zag je verschillende plukkers naar binnen komen om te schuilen, maar die bui was maar van korte duur.
Nadat we onze eerste lichting bessen hadden afgerekend en naar de auto hadden gebracht besloten we terug te gaan om nog een laatste emmertje samen te vullen. Ik had graag de Pink Lemonade gehad, een roze blijvende bosbes met een zoete smaak. Maar deze waren helaas nog niet rijp genoeg, dus eigenlijk ongeschikt om alvast te gaan plukken.
Toen hebben we van de rijen er naast de grote blauwe bessensoort geplukt, al smaakte deze iets zuurder dan onze vorige pluk. Maar voor jam, ideaal.
Nadat we ook hier een emmer mee vol hadden geplukt vonden we het wel genoeg. Met uit eindelijke haast 8 kilo aan blauwe bessen keerden we weer huiswaarts. En die wandeling door de Peel? Die komt de volgende keer wel weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s