Na regen komt zonneschijn.. En een groeispurt!

“Het wordt tijd dat je ook maar weer eens bij de groentetuin gaat kijken”, aldus mijn moeder.. Ik weet het, ik heb het de laatste week een beetje laten afweten.. Eigenlijk sinds ik uit Zweden terug kwam. Ik had het druk en bovendien was ik te moe om er ’s avonds nog heen te gaan om te gieten. Dat heb ik toen maar uitbesteed aan anderen.
Voor de buitenbak was het sowieso niet nodig met al die regen die de afgelopen dagen is gevallen. Zelfs vanmorgen plensde het er nog even goed uit. Maar die kas binnen, ja die krijgt dus geen druppel.. Nee, dat moeten we zelf doen. Zeker als er tussen de buien door de zon lekker op staat te bakken.
Maar door al die regenbuien zit wel onze regenton weer goed vol, dus dat scheelt al een hoop. Vandaag besloot ik er maar weer eens heen te gaan. Kon ik meteen weer wat foto’s schieten voor mijn blog zodat jullie ook kunnen zien hoe het er voor staat..
En ik kan je zeggen, het gaat hard, heel hard! Het is net een oerwoud buiten..
Er begint broccoli te groeien, erwtjes, peultjes, nog meer sla, de bonen staan flink hoog, het wortelloof overheerst..
Binnen in is het een wirwar van tomatenplanten die vol met bloemknoppen zitten, de andijvie is flink gegroeid net als de kroppen sla in de bak waarvan er al weer een geoogst is en de ijsbergsla is enorm. De courgetteplanten nemen ineens heel veel plek in, zitten vol bloemen en er beginnen al courgettes te groeien.
Ook de nieuwe komkommerplanten (de 1e serie had het niet gered) staan ineens een halve meter hoog. Ik ben blij dat ik toen meteen nieuwe ben gaan zaaien want de 1e komkommers beginnen al te groeien.. Nu maar hopen dat ik binnenkort alvast wat kan gaan oogsten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s