Na zonneschijn komt regen.. Of anders om?

Het is een druilerige dag vandaag.. De zon liet zich van zijn slechtste kant zien (met andere woorden, helemaal niet) en de dag hing aan elkaar met bewolking en buien. Gisternacht en ochtend had het ook al flink staan regenen. De warmte van afgelopen woensdag was hier door flink verdreven. Ik hoefde gisterochtend dan ook niet naar de kas om de ramen open te zetten om zo de warmte te verdrijven. Zo warm was het niet meer. De boel gieten had ook al geen prioriteit..
Wel ben ik ’s avonds uit mijn werk nog wezen kijken.. Gewoon puur uit nieuwsgierigheid. Want hoe staat alles erbij na een paar dagen zon en een hoop regen? Nou, groen dus! Bijna alles wat er maar in de grond staat heeft een groeispurt gehad. De andijvie en de kroppen sla in de plantenbak zijn flink in omtrek gegroeid en bij de pluksla kun je niet eens meer zien dat ik er woensdag nog een aantal bladeren vanaf had gehaald om te eten.
Buiten is het één groene oase. De peulen en erwtjes staan hoog op hun steeltjes, de tuinbonen zitten ineens vol bloemen, we krijgen al echte kropjes sla en de spinazie moet nodig weer eens gegeten worden want die begint nu echt te woekeren. Ook de bonen die ik afgelopen maandag allemaal geplant heb staan, op één na, nog fier overeind. Het overgebleven boontje wat ik in de grond gestopt had (het was nog bezig met kiemen) kon ik niet eens meer terug vinden, dit bleek al een plantje te zijn geworden van zo’n 10cm hoog en groeit nu lekker met zijn soortgenoten omhoog tegen de piramide van stokken die deze plantjes moet gaan ondersteunen.
Kortom, het was een goede week. De ideale combinatie van zon en regen. De plantjes hebben er in ieder geval van genoten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s