Throwback Thursday..

Het is 7.00 ’s morgens. De wekker gaat. Ik kijk naar buiten. Het is goed weer.. Niet te warm, maar precies goed. Lagom, zoals de Zweden dat zouden noemen. Vandaag is de grote dag aangebroken. De komende maand hoef ik niet meer te werken..
Ik loop naar beneden en kijk naar alle bagage die klaar staat.. Best bescheiden voor zo’n lange tijd. Ik bedenk me wat ik allemaal nog moet doen voor vertrek..
Naja, bedenk.. Ik had van te voren alles op papier gezet zodat ik niks zou vergeten. Zodra ik klaar ben is het wachten op mijn ouders.. Zij komen mij uitzwaaien. Het is namelijk niet niks, voor het eerst in je eentje met de auto naar Zweden.. Maar man, wat had ik er zin in!!

18 mei 2017. Het is 7.00 ’s morgens. Ook vandaag gaat de wekker om deze tijd. Ik kijk naar buiten. Het is slecht weer. Niet zo warm en het regent. Ik loop naar beneden en achter mij aan huppelt T.C., de kat die een paar nachtjes is komen logeren. Hij wil vast wat brokjes hebben. Ik bedenk me dat ik verder eigenlijk helemaal niet zo vroeg op hoef te staan en ga weer even terug mijn bed in.
Ik denk aan een jaar geleden. Precies een jaar geleden stond ik aan de start van wat tot nu toe mijn grootste reis uit mijn leven zou worden. Ik wilde zo graag langere tijd naar Zweden.. Het was een van mijn grote dromen, het stond op mijn bucketlist. Gewoon een maandje weg van alles hier, naar Zweden om daar even te gaan wonen.. De sfeer proeven, een andere cultuur, ander eten, de rust, de ruimte, de overweldigende natuur.. Man, wat hou ik er van..
Het is niet in een blog te omschrijven.. Het is eigenlijk helemaal niet te omschrijven.. Want hoe omschrijf je je gevoel? Hoe weet een ander wat er in jou om gaat?
Hoe kan het dat ze zeggen “ik weet precies hoe je je voelt” of “ik begrijp je volkomen” als ze niet eens weten hoe Zweden is?
Zweden is meer dan alleen maar Knäckebröd en ABBA. Zweden heeft nog zoveel meer moois te bieden..
De manier van leven, de mensen.. Je zelf durven zijn.. Links af durven gaan terwijl iedereen rechtsaf gaat, je er geaccepteerd voelen.. Zweden geeft mij een gevoel van thuis zijn.. En soms heb ik het gewoon even nodig om thuis te zijn..

Gelukkig hoef ik niet meer zo lang te wachten.. Nog 8 nachtjes slapen en ik ben even weer helemaal thuis. Stockholm met mijn allerliefste zus. Gewoon omdat ik haar ook dat gevoel mee wil geven van de schoonheid en gastvrijheid van dit prachtige land. Maar voor het zover is mag ik eerst nog gaan werken.. Het leven gaat gewoon door…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s