De moestuin..

Mijn geduld werd de afgelopen dagen erg op de proef gesteld. De boontjes snakten naar een plekje in de volle grond buiten en ik had me voor genomen dat ze niet voor ijsheiligen de volle grond in mochten, hoe graag ik ook zou willen..
Maar vandaag was de laatste dag ijsheiligen en ook nog eens goed weer. Zo’n 24 graden en volop zonneschijn. Ideaal weer om een dagje door te brengen in de groentetuin, er moesten tenslotte zo’n 60 bonenplantjes de grond in. Snijbonen en sperziebonen. En ook 9 paprikaplantjes die stonden te wachten op een plekje in de kas. Inmiddels zijn die ook groot genoeg om uitgeplant te worden.
En alles moest weer gegoten worden. Vooral met zulke dagen, dan gaat het hard. En zeker in de kas. Onze plantenbak die er in staat kan elke dag wel een plens water gebruiken, maar daar krijgen we dan ook weer een hoop voor terug. De sla die er in staat doet het super, net zoals de andijvie en de 4 komkommerplantjes.
Ook buiten gaat het hard. De spinazie woekert en kan elke dag gegeten worden, de radijsjes groeien goed, net als de worteltjes, de erwtjes, peultjes, broccoli, tuinbonen en peultjes. En sinds vandaag staan er dus ook een hoop bonenplantjes bij. In de hoop dat deze ons straks een flinke opbrengst gaan leveren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s