Het Nederlands openluchtmuseum

12 mei, de trouwdag van mijn ouders.. Dit jaar was het een kroonjaar. En dus besloten we om met het hele gezin een dagje uit te gaan. Mama had wat georganiseerd. Het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem..
Iets wat al heel lang op mijn lijstje stond om weer eens een keer heen te gaan. Net zoals Madurodam. Ik was er voor het laatst geweest op de basisschool, ik weet niet eens meer in welke klas dat was. Toen gingen we er een dagje heen. Sindsdien was ik er nooit meer geweest.
En toch wilde ik er graag weer eens een keer heen.. Geen idee eigenlijk waarom.. Misschien door mijn voorliefde voor Zweden? Dat ik toch Nederland niet wil vergeten? Of gewoon omdat ik mij er nog weinig van kan herinneren?
In ieder geval, afgelopen vrijdag gingen we er weer heen. Mama had taart geregeld waar we de dag mee startten, tickets en ook een restaurant waar we die avond heerlijk hebben gegeten.
Het mindere weer dat voorspeld was bleef achterwege en de zon liet zich van zijn beste kant zien. In de schaduw was het nog wat fris, maar zodra de zon scheen was het t-shirtjes weer. Een volmaakte dag dus.
Ook het museum was weer leuk.. De Amsterdamse straat, de Tilburgse huisjes, De Zaanse Schans, De Noorse watersnood woning, de hoeveelheid molens, alle boerderijen.. De weckpotten met ingemaakte voedsel in de vele huizen, de bedstee, het kruisgebouw wat vroeger een ziekenpost was, de zuivelfabriek.. Ik vond het allemaal even mooi.. Ik heb genoten! En natuurlijk weer de nodige foto’s gemaakt om al die mooie gebouwen vast te leggen als herinnering aan deze dag..

Dus op Moederdag wil ik zeggen, dankjewel mama (en natuurlijk ook papa) voor het leuke uitje van vrijdag. Ik heb het naar mijn zin gehad, het eten was heerlijk, het weer zat mee.. Ik hoop dat er nog heel vaak van zulke momenten zullen komen, dat ik met jullie een dagje weg kan.. Het openluchtmuseum kan ik voor nu in ieder geval al weg strepen van mijn lijstje..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s