Liefde gaat door de maag

Na een week lang lief tegen mijn plantjes te hebben gesproken en ze voorzien van het nodige water volgt hier weer een update. Het is een week geleden dat ik buiten bij de groentetuin aan de slag ging en al een hoop plantjes had meegenomen voor buiten en in de kas.
In de kas groeit nu inmiddels al kropsla, andijvie, augurken, aubergine, ijsbergsla, courgette en natuurlijk de raapstelen.
Buiten staat het al voor de helft vol met erwtjes, peultjes, kropsla, worteltjes, radijsjes, spinazie, tuinbonen, broccoli, prei en veldsla als die op wil komen.
Maar ook bij mij binnen groeit het goed. Vorige week schreef ik nog over de komkommers die de kou van het openstaande raam niet hadden overleeft. Inmiddels kan ik zeggen dat er alweer nieuwe plantjes zijn. Twee zijn inmiddels groot genoeg waarbij er ook al een 3e blaadje begint te groeien en de andere twee die nog in het kweekbakje staan worden morgen over geplant in een groter potje. In totaal dus weer 4 nieuwe komkommerplantjes.
Ook de courgette gaat hard. Twee zijn er vorige week uitgeplant in de kas, de andere twee staan nog bij mij binnen omdat deze buiten in een pot komen. Inmiddels beginnen deze plantjes al knopjes te vormen waar straks de bloemen uitgroeien en uiteindelijk de courgettes. Tijd dus om deze plantjes in hun definitieve pot te gaan planten voordat er bloemen aan zitten, zodat ze daar lekker verder gaan groeien.
Ook de erwtjes die ik opnieuw had gezaaid (we hadden toch iets te weinig plantjes) zijn allemaal boven de grond gekomen en kunnen binnenkort als plantje ook buiten bij de rest gezaaid worden.
Morgen ga ik ook alvast sperziebonen en snijbonen zaaien zodat we na ijsheilige plantjes hebben die de tuin in kunnen. Ook ga ik weer terug naar de kas. Dan gaan de tomatenplantjes, die inmiddels hoog op hun steeltjes staan de kas in. Acht stuks in totaal. En dan nemen we ook meteen weer raapstelen mee voor het avondeten: een heerlijke bord raapstelenstamppot uit eigen kas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s