Snel, sneller, snelst..

Ik kan het af en toe niet meer bij benen. Mijn plantjes groeien momenteel hard, heel hard. Ik kan aan het water geven blijven en dagelijks de plantjes wat meer aan aarden omdat ze te snel omhoog schieten. Van de week waren ze zelfs hun kweekbakje ontgroeid en omdat ze nodig een nieuw potje nodig hadden heb ik ze ’s avonds na werktijd nog maar even uit hun lijden verlost.
De 8 augurken en de 4 courgettes staan al in grotere potjes en groeien goed. Er komen zelfs al nieuwe blaadjes aan, ook al zijn die nog vrij klein. De erwtjes en peultjes had ik ook nog over willen potten, maar daar was het nog niet van gekomen. Inmiddels heeft het ook geen nut meer. De plantjes zijn inmiddels al zo hard gegroeid dat ze eigenlijk meteen de volle grond in kunnen. Het liefst had ik ze daar ook al geplant, maar het weer zit nog niet echt mee.
Het is fris buiten. Zo fris zelfs dat het van de week ’s nachts zelfs weer gaat vriezen.
Liever wacht ik dan nog even tot de week erop. Mijn zaailingen buiten zetten met -2 of -3 lijkt mij geen goed plan.
Ook heb ik weer nieuwe plantjes. Ik heb zomerprei erbij en broccoli en ook twee aubergines die al een stuk groter zijn dan die friemels van mij.
Verder zijn inmiddels ook mijn nieuw gezaaide paprika’s ontkiemt en komen er weer een stuk of 5 nieuwe plantjes bij. De meloen heeft inmiddels ook 2 plantjes erbij en moeten nodig in een apart potje gezet worden. Net als de bloemkool en spruitplantjes die nu apart gezet zijn in mijn creatieve werkplek. Dit omdat het daar een stuk koeler is en ik zo probeer de groei nog een klein beetje te rekken. Morgen maar weer aan de slag dus. Er is nog werk genoeg..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s