De moestuin update..

Ik had al eerder een update willen plaatsen.. Het kwam er alleen niet van.. Te druk met andere dingen.. Maar schreef ik zo’n 9 dagen geleden nog dat ik zo’n beetje alles had voor gezaaid wat maar voor gezaaid kon worden, in een week tijd is er inmiddels een hoop veranderd.
Ik had het bij gehouden op een kladje.. Van voor het weekend..
Dat er 10 van de 12 peulen gekiemd waren, 7 van de 12 erwtjes, 6 van de 6 bloemkoolplantjes, 4 van de 6 spruitjes en 3 van de 8 augurkenplantjes.
De komkommers waren inmiddels zo goed gegaan dat ik daar afscheid van heb genomen, deze zijn verhuist naar hun definitieve plekje in de kas, waar ze de rest van het seizoen kunnen blijven. Dit zijn al echte plantjes geworden.
Ik was enthousiast! Het ging echt in een razend tempo.. En dat niet alleen. Afgelopen weekend was ik 2 nachten niet thuis. Ik had alles goed water gegeven op vrijdag en uit voorzorg het rolgordijn voor het raam laten zitten zodat de felle zon niet op mijn kiemsels kon knetteren.
Toen ik op zondagochtend thuis kwam was er inmiddels nog meer veranderd. Er stonden ineens 4 courgetteplantjes bij, er waren 8 augurken gekiemd, ik had meer peulen en erwtjes en ook een spruitje meer.
En vanmorgen stond er zelfs een meloenenplantje hoog op zijn steeltje.. Inmiddels zijn het allemaal niet meer van die kleine kiemsels meer en dus heb ik nog een hoop werk te doen. De deksels van de kweekbakken liggen er inmiddels af, aangezien alles zo’n groeispurt heeft gemaakt dat ze voor de kweekbak te groot zijn geworden.
Ik heb de potgrond in huis gehaald en ook weer een heleboel potjes. Er kunnen dus weer wat bakken leeg gemaakt worden! Ook buiten gaat het goed. We hebben inmiddels tuinboonplantjes, de spinazie is boven de grond, de radijs ook en vrijdag eten we zelfs onze eerste raapstelenstamppot uit eigen kas!

2 gedachtes over “De moestuin update..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s