Plantjesdag..

Zondag 2 april.. De laatste dag van het 2e weekendje waarin T.C., de kat van mijn ouders weer gezellig kwam logeren. Na een paar dagen van heel hard werken had ik nu dan eindelijk weekend en tijd voor mezelf. En voor mijn plantjes.
Sinds ik vorige week een tafel te leen kreeg voor op de overloop gaat het hard met de plantjes. Omdat ze hier voor het raam staan en dus ook voldoende daglicht krijgen gaat het groeien alleen nog maar sneller.
Tijd dus om orde op zaken te stellen. En hoe kan dat beter dan in goed gezelschap van meneer kat, die er gezellig bij kwam liggen in het zonnetje zodat hij alles natuurlijk goed in de gaten kon houden..
Inmiddels had ik al komkommerplantjes die ik eerder deze week uit geplant had in potjes, maar nu al zo groot waren geworden dat er al stokjes bij gezet konden worden. Ook krijgen ze al steeds meer blaadjes en beginnen ze al echt de vorm van komkommerplant aan te nemen.
Verder had ik tomaten gezaaid en cherrytomaatjes en ook weer nieuwe aubergines. Van de cherrytomaatjes zijn er 5 uit gekomen, deze waren inmiddels zo groot geworden dat ze tegen het dakje van het kweekbakje aan begonnen te groeien. Dit zelfde gebeurde ook al bij mijn tomatenplantjes. Hiervan zijn er in totaal 8 uit gekomen. Tijd dus om alles over te potten in bloempotjes, zodat ze in alle rust verder kunnen groeien.
Ook de aubergine heeft mij niet in de steek gelaten. Zag ik begin de week nog een plantje net boven de grond komen, nu stonden er al 3 in het bakje. Ook deze heb ik maar vast in bloempotjes gezet, zodat ik het kweekbakje weer opnieuw kan benutten.
Ik ben benieuwd of deze plantjes het deze keer langer vol houden dan de vorige exemplaren.. Aubergine is lastig. Een langzame kiemer en je ziet ook amper vooruitgang als ze eenmaal als plantje in hun potje staan.. Afwachten dus maar..
Daarnaast heb ik ook een hoop kweekbakken erbij gekregen toen de tafel gebracht werd dus ik kon weer vooruit. Vandaag was dus ook een mooie dag om die ook eens te gaan benutten. En dus heb ik alles maar voor gezaaid wat voor gezaaid kon worden. Peulen, erwtjes, courgette, meloen, augurken, bloemkool, spruitjes en ook weer een paar nieuwe paprika’s omdat het altijd maar de vraag is of de kleine plantjes die er nu staan (heb ze nog niet echt zien groeien) het groeiproces wel overleven.
Inmiddels staat het bij mij boven dus vol met potjes en bakken vol plantjes of nog te kiemen zaadjes. Voor de komende weken staat er dus alleen nog maar controle op de planning en water geven. Op de bonen na, die mogen pas over een paar weken, is alles nu in proces..
Ook bij de kas zelf gaat het goed. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om te kijken, maar ik hoorde dat er al tuinbonenplantjes staan, dat de raapstelen in de kas het goed doen en er is ook al spinazie gezaaid, radijs en wortel. Tijd dus om de boel snel eens met eigen ogen te gaan bekijken. Maar voor nu is het grootste werk gedaan..

2 gedachtes over “Plantjesdag..

    • Dankjewel..
      Was er niet iets met “jong geleerd….”? Want weet je nog vroeger bij opa? Hij was ook altijd met plantjes bezig.. Liefde voor het vak noemen ze dat. Fascinerend om te zien hoe uit zo’n zaadje wat ik in de grond heb gestopt straks gewoon groente groeit.. En die wij lekker mogen gaan eten. 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s