just another day at the office..

Oké.. Gisteren was dan mijn 1e werkdag in mijn nieuwe levensjaar.. Die begon zoals alle woensdagen beginnen bij mij op het werk. Voor de middag bezig geweest met winkelinrichting. Showrooms, kopstellingen, dat soort werk.. Na de lunch kassadienst omdat mijn collega dan naar huis gaat..
Het liep aardig door en terwijl ik een meneer hielp met afrekenen hoor ik achter hem in de rij een vlot niet Nederlands gebabbel. Meneer had het inmiddels ook opgemerkt en zegt er iets over tegen mij.
Ik luister nog eens terwijl meneer zijn pincode intoetst. Een aantal woorden kwamen mij wel héél bekend voor.. “Nou, dat is geen Nederlands” zei de meneer na het intoetsen van zijn pincode op het pinapparaat. “Nee, die komen uit Zweden” antwoordde ik terug terwijl ik hem de kassabon overhandig. “Oh, jij kent hun?” kreeg ik terwijl meneer zijn bonnetjes opbergt. “Nee, ik versta ze alleen..”
Zomaar op de laatste woensdag in maart in een bouwmarkt in een dorp onder de rook van Nijmegen stonden er ineens drie Zweden bij mij aan de kassa!
Man, vrouw en een jongeman die ik ouder schat als ik.. Ik vroeg “pratar du Svenska?” en toen kwam het hele gesprek op gang.. In het Zweeds. Er stond gelukkig niemand meer achter hun in de rij.. Ze vroegen hoe het kwam dat ik Zweeds sprak en waar ik in Zweden altijd heen ga. Zij kwamen uit de buurt van Jönköping, de stad waar ik in september ook heen wil..
Erg lang konden we helaas niet meer praten want inmiddels kwamen er alweer nieuwe klanten naar de kassa. Maar voor als ik nog eens contact op wilde nemen, heb ik nog wel een emailadres gekregen, waarna we het gesprek afsloten op z’n Zweeds.. En de klant die er achter stond? Die stond even heel erg raar te kijken, haha.. Maar mijn dag was toen al geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s