30 en een beetje..

Overmorgen is het zo ver.. Mijn laatste dagen als 30-jarige zijn geteld.
Het was kort gezegd een heftig jaar. Heftig ja, dat is precies het goede woord daar voor. Het was alsof ik in een rollercoaster zat met al zijn ups en downs..
Maar ik ben er sterker uitgekomen dan dat ik er instapte. Gelukkig..
Of zoals de Zweden zeggen als ze jarig zijn, “jag fylla år”. Letterlijk vertaald, ik vul een jaar.. En hopelijk komend jaar alleen maar met leuke dingen. Zo dat ik alle nare dingen in het verleden kan laten en een leuk nieuw jaar tegemoet ga met een nieuwe leeftijd.. Wie zal het zeggen..
De laatste week van mijn 30e jaar verliep ook alles behalve rustig.. Ik had al veel eerder willen schrijven, maar het kwam er gewoon niet van.. Druk op het werk, druk met opknappen van mijn nieuwe bed, druk met het schoonmaken van mijn huisje, druk met recepten zoeken voor mijn verjaardag, druk met mijn plantjes, boodschappen… Kortom, ik had het druk..
Vooral mijn plantjes gingen mij veel te snel. Na 4 dagen stonden de komkommerplantjes al op hun steeltjes en na 6 dagen kon ik ze al gaan overpotten.. Ook de tomatenplantjes gingen ineens snel, deze kunnen vandaag ook in potjes gezet worden.. De sla kan ik zowat elke dag water blijven geven, maar de temperatuur in de kas is ’s nachts gewoon nog te koud (het vroor nog steeds) om ze al over te planten in de kas. De paprika’s blijven redelijk stabiel en de aubergine laat mij dusdanig in de steek omdat er deze keer niks wil kiemen..
Maar nu komt april er aan en kan er veel meer gezaaid worden.. Sinds een paar dagen heb ik dus ook een grote tafel op de overloop voor het raam staan en kreeg ik er van mama nog eens 3 kweekbakken bij.. Er kan dus weer lekker veel gezaaid worden.. Boontjes, erwtjes, peultjes, courgette, watermeloen.. Ik wil alles in bakken gaan voor zaaien en als plantjes uitplanten in de groentetuin. Vorig jaar zijn er namelijk een hoop bonen niet uitgekomen en dat willen we natuurlijk niet nog een keer.. Zelfs de tuinbonen willen niet echt hard.. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het nu goed moet komen met zo’n mooie werkplek in huis..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s