De tuin in…

Vandaag maar weer eens een bezoek gebracht aan de groentetuin. Sinds ik er de tuinbonen had gezaaid was ik er eigenlijk al niet meer geweest.
Op de dagen dat het mooi weer was moest het werken en daarna brak tijdelijk de herfst weer aan.
Maar vandaag was het dan weer even droog en dus een goed moment om te kijken hoe onze groentetuin erbij lag na de plensbuien van afgelopen vrijdag en gisteren.
Niet dat er al veel gebeurd in onze groentetuin, maar ik had al wel tuinbonen gezaaid. Toch maar eens kijken of die inmiddels niet weg gespoeld waren.
Nou, nee dus.. Wel was bij sommige bonen de grond weg gespoeld waardoor ik de bonen zo kon zien liggen. Er zijn nog geen plantjes, maar wel begint er al een worteltje te komen, dus het kiemproces is al begonnen.
Verder was het ook tijd om weer even de schoffel door de grond heen te halen, deze was helemaal dicht gaan zitten door de vele regen die is gevallen.
Ook binnen in de kas groeit het goed. Het veldje met raapstelen dat door mijn moeder aangelegd is laat duidelijk zijn tekenen van leven zien. In nette rijtjes staan ze al een paar centimeter hoog op de steeltjes.
Thuis is het nog afwachten allemaal. In de bakjes die ik pas gezaaid heb ik nog niks te zien, maar de paprika en de kropsla doen het nog steeds goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s