Leven na de dood?

Ik was zo trots hè.. Dat het me eindelijk eens een keer gelukt was om aubergine plantjes te kweken.. Nou, mooi niet dus.. Kwam ik gisteren beneden, lagen ze daar mooi op apegapen in hun potje.. Weg aubergines.. Een zielig steeltje hing treurig over de rand van het potje, meer was er niet meer van over..
Ik kon het aanblik niet meer aanzien. Ik heb ze onder gegraven in mijn kweekbak zonder dat ik er eigenlijk aan dacht om deze treurigheid vast te leggen op beeld.
Het scheelt dat het nog vroeg in het seizoen is. Ik heb weer nieuwe kweekbakjes gevuld omdat er nog meer gezaaid mag gaan worden en heb daarbij ook maar meteen ruimte vrij gelaten voor nieuwe aubergines. Onder het mom van “de aanhouder wint”. Poging nummer twee..
Ook is het tomatentijd. Cherrytomaatjes en gewone tomaten. En komkommer, die mag nu ook alvast voor gezaaid worden. Uiteindelijk kan alles daarna in de kas geplant worden, we hebben zelfs speciaal kaskomkommerzaad met een hoge opbrengst.
De tomaten mogen eventueel ook naar buiten, maar ik geloof niet dat we daar ruimte voor hebben. Er komen namelijk ook worteltjes, verschillende boontjes, spinazie, radijsjes, erwtjes, peultjes en kool..
Maar vandaag alvast een begin gemaakt met de tomaten, komkommers en nieuwe aubergines. En dan ligt voorlopig het zaaiplan even stil. De volgende fase is april/mei, dan is het weer tijd voor nieuwe groentes. Tot die tijd kan ik alleen maar wachten of alles uit gaan komen wat vandaag gezaaid is.. Laten we het hopen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s