geduld is een schone zaak..

Volgens mij ben ik iets te enthousiast begonnen. Bij mijn vorige blog eindigde ik met een extra note over mijn slaplantjes. Die al een paar millimeter boven de grond uitstaken. Nou, forget it. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar ze zijn dus aardig doorgeschoten. Inmiddels praat ik al over een paar centimeter. Niet echt gunstig voor zo’n plantje wat pas een week oud is.
Maar vandaag kreeg ik als tip om ze heel voorzichtig met een theelepel uit het kiembakje te halen en dieper in de grond te planten in een groter potje. Misschien staan ze ook wel iets te warm hier.. Ik ga er komend weekend even mee aan de slag, kijken of het lukt. En anders zaai ik gewoon weer nieuwe, het is tenslotte nog vroeg in het seizoen.
Bij de paprika’s valt nog niks te zien, die hebben een kiemduur tot zo’n 3 weken. Ik heb er daar 8 van gezaaid, dus het is t.z.t. gewoon afwachten welke er wel of niet uit gaan komen. Al hoop ik natuurlijk op allemaal.
Afgelopen donderdag ook maar aubergine in de grond gedaan. De zaaiperiode daarvoor is februari-maart. Kiemperiode bedraagt ook weer zo’n week of 3, dus voorlopig hoef ik alleen maar te kijken of de grond nog vochtig genoeg is.
De komende weken staat dus in het teken van wachten..

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s