In de wolken..

Ik ben in de wolken. De hele middag al.. En dat is niet omdat het morgen Valentijnsdag is. Daar heb ik namelijk helemaal niets mee.
Nee, vanmorgen rolde er weer iets creatiefs uit mijn werkplek.. Een eenvoudig ideetje. Want soms kom ik inspiratie namelijk zomaar tegen. Op straat, in de winkel of toch gewoon op het world wide web..
Het is volgens mij weer een nieuw trend aan het worden.. Canvasdoeken! Met insecten erop of vlinders of plantjes.. Ik zag ze in de winkel en ook al op een Zweedse interieurwebsite waarvan ik de naam even vergeten ben.
Er hing ook een leuk prijskaartje aan.. En ik vond ze maar wat mooi..
Maar waarom zou ik veel geld gaan uitgeven als ik het ook zelf kan maken?
En er is maar één persoon die hier zorgt voor een bron van inspiratie: de Zweedse botanicus Carolus Linnaeus (1707-1778). Zijn invloedrijkste werken zijn Species Plantarum, waarvan de 1e druk (1753) sinds 1905 geldt als het beginpunt van de botanische nomenclatuur en Systema Naturæ, waarvan de 10e druk (1758) geldt als het beginpunt van de zoölogische nomenclatuur.
Om even in Jip en Janneketaal te spreken, hij heeft het huidige planten indelingssysteem bedacht zoals wij dat op de dag van vandaag nog steeds gebruiken. En daar horen dus mooie afbeeldingen bij.
En dus kwam ik na een avondje googelen de mooiste prenten tegen. Na wat wikken en wegen en wat afvallers vond ik er een die maar niet meer uit mijn gedachte ging.. Deze moest en zou het worden!

Methodus sexualis in systemate naturæ

En toen kon het grote knutselen beginnen.
Benodigdheden: stevig papier in offwhite, een kleurenprinter, schilderijhaakjes, touw, lijm, zaag en wat latjes.
Toen de afbeelding de printer uit kwam rollen was ik al razend enthousiast. Want wat was hij mooi afgedrukt! En toen ik begon met de latjes op maat zagen werd ik alleen maar enthousiaster. Niks geen geld uitgeven aan een canvasdoek uit de winkel, maar zelf een “doek” gemaakt van Carl Linnaeus.
Ik bleef er maar naar kijken.. En als ik mij nu omdraai zie ik hem hangen, op een mooi plekje aan de muur in de woonkamer. Want mooie dingen verdienen het om gezien te worden.
En aangezien ik nog een aantal afbeeldingen over heb ga ik er misschien nog eentje bij maken. Een maat kleiner, gewoon omdat het kan.. Zodat ze samen kunnen pronken bij mij aan de muur!

naamloos-2

2 gedachtes over “In de wolken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s