Het begin is er..

Het begin is er.. Hoewel het pas begin februari is begint het hier toch alweer te kriebelen.. En mede dankzij de temperatuur die de dubbele cijfers alweer haalde (iets wat voor mij trouwens nog lang niet had gehoeven) waardoor het vandaag aanvoelde alsof het voorjaar was. Dan begint het al helemaal. Februari is namelijk het startsein voor een nieuw seizoen moestuinieren.
Dan komen de 1e plannen op tafel te liggen. Wat willen we gaan zaaien? Waar zetten we wat neer? Welke plantjes schaffen we aan? Welk zaad is er nog over en wat kan weg omdat het toch niet meer uit komt omdat de datum op het zakje al verstreken is?
Een hoop vragen weer, maar inmiddels hebben we overal een antwoord op.
Vandaag hebben we dan ook het eerste zaad alvast aangeschaft. Groente die je vanaf februari al kan voorzaaien.
Dat betekend dus dat er hier straks weer een hoop kweekbakjes op de vensterbank staan, want dat voorzaaien is een taak die aan mij besteed is. Ik vind het fascinerend om te zien hoe zich uit zo’n zaadje een plantje ontwikkeld, waar later gewoon groente uit groeit. Mede dankzij mijn lieve opa die er nu niet meer is..
Als ik dit schrijf zie ik hem nog aan de tafel zitten en van een memoblaadje een envelopje vouwen zodat ik het restje zaad dat hij over had mee kon nemen naar huis om daar uit te laten komen.. Ik was toen een klein meisje, een jaar of 8 misschien..
En nu zijn de 1e stappen voor een nieuwe groentetuin alweer gezet. Donderdag komt er bij de Lidl weer groentezaad, dus dan kunnen we ook de rest aanschaffen.
En zodra het weer een beetje beter weer is kan de kas ook op orde gemaakt worden. De plantenbak die ik afgelopen najaar heb gemaakt om het hoogwater probleem achter in de kas op te lossen staat er in ieder geval al in. Dat is een ideale oplossing en zo kunnen we daar ook plantjes in kweken op stahoogte.
Maar voor het zover is hebben we nog een hoop werk te verzetten, maar ik hou jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen!

naamloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s